Mundial

Sis catalans guanyen l’or en el mundial de la Xina (75-95)

Mundial.Ricky Rubio amb 20 punts ha estat el màxim anotador de l’equip de Sergio Scariolo

La selecció espanyola, amb sis catalans a l’equip –Ricky, Marc, Rudy, Oriola, Rabaseda i Pau Ribas–, ha guanyat el campionat del món per segon cop després de superar l’Argentina en la final per 75-95. És el segon títol mundial i el cinquè en tretze anys per a l’equip estatal, que si el 2006 estrenava el seu palmarès amb l’or al Japó ara hi afegeix una altra medalla d’or a la Xina.

La selecció espanyola ha arribat a tenir una màxima de 22 (33-55, Ricky) i, quan el seleccionador argentí Sergio Hernández ha fet seure Campazzo i Scola a menys d edos minuts per acabar la medalla d’or ha tingut amo i senyor amb el triple de Rubio (72-93), màxim anotador de l’equip amb 20 punts. Gabriel Deck, amb 24, ha estat el que ha fet més punts en la final.

L’efecte Oriola

Sergio Scariolo ha sorprès amb Pierre Oriola en el cinc inicial, amb la missió d’anul·lar Luis Scola, el màxim anotador del conjunt argentí en aquest mundial amb 20 punts per partit. Marc Gasol, de tres, ha consolidat el bon inici (0-7) i, el targarí del Barça, ha anotat el 2-14. Argentina ha reaccionat amb dos triples de Brussino (8-14) i, Rudy de tres, ha igualat la màxima ja al segon quart (14-26). Nico Laprovittola amb 9 punts ha tornat a posar Argentina en el partit (29-37).

Una esmaixada de Juancho Hernangomezha tancat un parcial de 2-9 després del descans (33-52) i, Scola, s’ha estrenat per fi, des del tir lliure a 3:29 per tancar el tercer quart (40-60).

L’emoció

Argentina no s’ha donat per vençuda i en el darrer quart ha ajustat el marcador mitjançant Laprovittola i Campazzo (56-68). Scola ha fet a 5:34 la seva primera cistella en joc (61-76) després que Juancho tornés a ampliar el marge de tres. Argentina ha estat a 12 i, entre Llull (68-84 i 70-90) i Marc Gasol al tir lliure han sentenciat la final.

La remuntada pel podi

França ha remuntat un desavantatge de 15 punts (23-38) a Austràlia i ha acabat penjant-se la medalla de bronze del Mundial (67-59). Quan més enfonsats semblaven els francesos ha aparegut Batum, Poirier i sobretot De Colo per fer una remuntada espectacular ((47-46). Quan el partit estava més igualat l’exbase del MoraBanc Andorra Albicy ha clavat tres triples decisius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)