Eurolliga

Núria Martínez estarà de cinc a sis mesos de baixa

Bàsquet. La base titular de l’Spar Citylift i medalla de plata en l’europeu de 3x3 ha de ser intervinguda de l’arrencament dels músculs isquiotibials

Cop dur per a l’Spar Citylift i, encara més, per a Núria Martínez. La lesió de la base titular de l’equip l’obliga a passar per la sala d’operacions i s’estima un període de recuperació de cinc a sis mesos, segons els serveis mèdics de l’Uni.

Martínez es va incorporar tard a la pretemporada, que va començar el 28 d’agost, perquè fins l’1 de setembre disputava amb la selecció espanyola a Debrecen (Hongria) l’europeu de 3x3, del qual va ser subcampiona amb Sandra Ygueravide, Vega Gimeno i Aitana Cuevas. El dilluns 2 va aterrar a El Prat i a la tarda ja s’exercitava amb el grup d’Èric Surís, que dimecres viatjava a Camprodon per fer-hi una estada de quatre dies. Al Ripollès, Núria va jugar l’amistós amb el Barça (93-39) i sortint des de la banqueta va fer dos punts. Dijous passat, a Palamós en el segon amistós de les gironines, la base va seguir el partit amb el Lattes (48-39) des de la banqueta i vestida de carrer i, l’endemà, el club la descartava per a la lliga catalana d’abans d’ahir a l’espera de fer-li més proves que, finalment, han determinat el pronòstic: arrencament dels músculs isquiotibials.

Fonamental

L’arribada de Martínez fa dos estius, el setembre i amb la plantilla perfilada, va suposar un pas endavant en el creixement de l’Spar Citylift. La base (1984) tancava més de deu anys a l’estranger i des del primer dia va ser titular indiscutible .8,5 punts i 7,4 el primer curs a la lliga i a Europa i 6,8 i 7 la temporada passada, quan no es va perdre ni un partit malgrat les molèsties cervicals ala copa, no són res en comparació la seva capacitat per controlar el ritme dels partits i el seu lideratge i ascenència al grup.

L’Uni no té previst incorporar cap jugadora –no té pressupost per fer-hi front– i, com va passar els dos partits de la setmana passada, Èric Surís haurà de recórrer a Rosó Buch per donar descans a Laia Palau. Sense Brittney Sykes concentrada a Miami –dijous es publica la llista definitiva dels EUA per l’AmeriCup de Puerto Rico (22-29 setembre)– ni Sonja Petrovic, l’Uni té vuit jugadores professionals (Palau, Buch, Mendy, Oma, Elonu, Araújo, Ajdukovic i Coulbaly) i les vinculades del Citylift.

El virus FEB

El cas de Núria Martínez recorda la lesió de Bea Sánchez, en la roda d’escalfament de la Supercopa a Würzburg el curs passat i quan l’andalusa venia del mundial a Tenerife. La pivot, intervinguda a l’octubre, no va jugar fins el 2019 i el club va fitxar Leia Dongue passat Nadal tot i que no podia jugar l’Eurocopa. Aleshores, l’Uni va demanar una compensació a la FEB presentant l’informe mèdic de la hèrnia que va patir Sánchez perquè l’assegurança cobrís la seva fitxa mentre estava de baixa, sense èxit. El cas de la base és més flagrant encara perquè és una lesió muscular, després d’un estiu amb mundial el juny i sèries mundials a l’agost enllaçades amb el campionat d’Europa de 3x3 quan l’Spar Citylift ja havia començat a entrenar-se. És una modalitat en què les jugadores viatgen sense serveis mèdics i, al club, s’interpreta que la lesió muscular, per estrès i sobrecàrrega; no hauria arribat sense les competicions internacionals de seleccions en un calendari tant atapeït i, de nou, demanarà una compensació.

LA DADA

8
jugadores
té Èric Surís del primer equip la setmana que es comença a disputar la competició oficial.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)