ACB

Dia de retrobaments

Bàsquet. Laprovittola torna a Badalona amb la samarreta del Madrid i Prepelic, cedit pels blancs, aspira a prendre el relleu de l’argentí

La Penya obre l’ACB 2019/20 amb un duel estel·lar contra el Real Madrid (21.15 h), un partit que ja és un clàssic de la història de la lliga però que aquesta vegada arriba amb ingredients afegits. Els blancs aterren a Badalona amb l’heroi badaloní de les últimes dues temporades, Nico Laprovittola, MVP de l’última lliga i una de les figures de l’Argentina, que es va plantar contra pronòstic en la final del mundial de la Xina. Per contrarestar la marxa del seu jugador franquícia, el Joventut va aconseguir la cessió per part del Madrid de l’eslovè Klemen Prepelic, sense protagonisme al Wizink Center i que serà, pel que s’ha vist en la pretemporada, el jugador ofensiu de referència en l’equip de Carles Duran.

Sense Rudy Fernández

Laprovittola podrà rebre l’homenatge de l’afició verd-i-negra, que no veurà jugar aquesta vegada un dels campions del món sorgits del planter, Rudy Fernández, que s’ha quedat a Madrid per precaució. Amb tot, superar el Madrid –ho admet Duran– serà extremadament complicat. Els blancs van exhibir un gran moment en la supercopa amb jugadors que venen del mundial en forma, mentre que els de Badalona no compten amb Dawson, Birgander i Morgan, aquest últim lesionat fa uns dies amb una forta contusió al genoll.

“Hem jugat a estones bé, però hem d’allargar com sigui els minuts en què ho fem si volem tenir alguna possibilitat. Som dos equips als quals ens agrada un ritme de joc alt però ells tenen molts punts a les mans”, admet el tècnic, que també demana a Prepelic que faci un pas endavant en defensa. Dels altres fitxatges admet que Omic encara no està físicament bé i que Kanter –“molt introvertit”– no coneix prou la lliga espanyola. Això sí, el veterà Zisis ha complert amb la seva funció des del primer dia.

Europa

Una altra cosa que preocupa a Badalona és compaginar l’ACB amb l’Eurocup, fet que voldrà dir jugar partits cada tres dies. “Tenim una plantilla llarga de 14 jugadors però és veritat que molts no estan acostumats a aquest ritme de competició. Ara mateix l’únic objectiu realista que ens podem posar és guanyar com més partits millor i després ja veurem on estem, tot i que entenc que l’afició està il·lusionada pel que vam fer l’última temporada”, assenyala Duran.

Prepelic, feliç

Un dels jugadors que seran observats amb lupa és l’eslovè. “El Madrid és el meu club, però durant 40 minuts també serà el meu principal enemic”, reconeix l’escorta, que considera els blancs com el millor equip de la lliga, fet corroborat, segons ell, per la victòria en la supercopa. L’eslovè ha reconegut que ha portat tota la seva família a Catalunya. “Mai havíem viscut a prop del mar i és una casa que ens fa molt feliços.”

El Madrid és el meu club, però durant 40 minuts també serà el meu principal enemic
Klemen Prepelic
Jugador del JOVENTUT
Laprovittola mereix una gran rebuda pel que va fer per nosaltres el curs passat
Carles Duran
Entrenador del joventut
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)