ACB

Precisament a Manresa

Bàsquet. ACB. Davis Jordan (28 punts) fa una segona part pletòrica però no anota l’últim tir, un triple, i l’exequip de Pedro Martínez s’estrena

MANRESA 74 HERBALIFE 75

BAXI MANRESA:Davis (28), Jou, Vaulet (7), Báez (5) i Kravish (14) –cinc– Pérez (11), Tomàs (7), Sakho (2), Dulkys i Magarity. 20/46 de 2. 6/4 triples (2 Davis). 34 rebots (6 Pérez). 12 assistències (5 Davis). 81 de valoració (19 Davis, 15 Hravish).HERBALIFE GRAN CANÀRIA:Cook (4), Harper (4), Beirán (7), Shurna (3) i Costello (13) –cinc–, Okoye (6), Bourousis (18), Burjanadze (7), Rabaseda (1), Paulí (10) i Radicevic (2). 5/41 de 2. 6/21 triples (1 Beiràn, 1 Mattheuw, 1 Burjadnadze, 1 Paulí, 1 Williams, 1 Bourousis) 33 rebots (7 Paulí). 79 de valoració (21 Bourousis, 19 Paulí).PARCIALS:17-21, 12-15 (29-36); 27-20 i 18-19 (74-75).

El Baxi Manresa va encaixar, ahir al migdia, la primera derrota a casa del curs (74-75) contra l’Herbalife Gran Canària, l’exequip de Pedro Martínez i Eulis Báez. El conjunt del tècnic hel·lè Fotis Katsikaris obté el primer triomf de l’exercici i rellança el nou projecte del club. El Manresa, que va trobar a faltar el seu base Frankie Ferrari, va anar a remolc tot el primer temps i va reaccionar en el segon a partir de l’encert de Davis Jordan, però li va fallar encert en la darrera jugada per sumar el segon triomf de la temporada.

El Gran Canària es va avançar gràcies als triples de Beirán i Shurna i una esmaixada de Costello, que va provocar que Pedro Martínez demanés temps (6-12, min. 4). Els catalans van sobreviure gràcies a l’encert de David Kravish, que va aconseguir els primers 10 punts del Manresa (10-15, min. 7). Amb una defensa equilibrada en els dos equips, el major encert dels canaris els va permetre seguir pel davant fins al final del quart (17-21, min. 10). En el segon quart, els catalans lluitaven en defensa, però el desencert en el tir (2 de 8 en trets de 2) i les sis pilotes perdudes van seguir castigant-los. Dos tirs lliures transformats per Paulí van donar la màxima diferència del partit, de 10 punts (26-36, min. 19), mentre que un triple de Dani Pérez va deixar el marcador en el descans en 29-36 (min. 20). Pedro Martínez va moure les seves fitxes en el segon temps i va deixar Dani Pérez en la direcció i va permetre a Davis actuar d’escorta. Va ser clau. El nord-americà, inèdit fins aleshores, va anotar 18 dels 27 punts del seu equip en aquest quart. El parcial va ser de 11-0 i va donar la volta a la dinàmica del Baxi (40-38, min. 23), que va aconseguir avançar-se en el resultat. Bourousis era l’home capaç de contrarestar, en els últims compassos del quart, Davis, que amb dues cistelles consecutives va aconseguir deixar el quart en taules (56-56, min. 30). En l’últim quart, el Gran Canària es va carregar ràpidament de faltes, però els tres minuts que va passar el Manresa sense anotar el van ajudar a sobreposar-se.

Final dramàtic

Amb un minut de joc, Cook va anotar i Paulí també i, a més, d’esquena al cèrcol. Dues jugades que van valer la primera victòria del Gran Canària aquesta temporada. El triple final de Davis en una darrera possessió de 16 segons va tocar cèrcol (74-75, min. 40).