FEB

Incertesa col·lectiva

Els clubs gironins, que ho han perdut tot pels efectes de la inundació, encara en estat de xoc pel succés, afronten amb neguit el seu futur immediat

L’Ajuntament vol recuperar primer la pista central, només per als entrenaments de l’Spar Citylift i el Bàsquet Girona

Fontajau ha de quedar net i amb subministrament elèctric aquesta setmana que ve. És l’objectiu que va marcar la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau. Avaluar els danys i les conseqüències de la inundació, amb un metre i mig d’aigua, serà una tasca tan feixuga com complicada. Perquè el consistori té assegurats els seus equipaments, però les entitats viuen amb neguit i incertesa les hores posteriors a l’entrada de l’aigua. Deixar el recinte del tot net són dues setmanes pel cap baix i, tenir Fontajau com si no hagués passat res, un període molt difícil de quantificar perquè els vestidors, els despatxos i altres equipaments van quedar molt afectats i s’haurà d’aprofitar l’actuació per actualitzar la instal·lació.

“El problema és que això no para”, diu el president de l’Uni Girona. “No és el dany material, sinó la publicitat, les entrades o els bars. Tots aquests ingressos afecten el pressupost”, exposa Cayetano Pérez, que, després de l’ensurt inicial i la improvisació per poder jugar a Palau el partit d’Eurolliga, pren consciència de què va passar. El pressupost de l’Uni, que ja es va plantejar molt seriosament inscriure’s a l’Eurolliga, i ho va fer viable, entre altres accions, fent jornada econòmica en la supercopa, depèn dels grans patrocinis, del suport públic i de petits col·laboradors. Entrades a banda, amb més de 2.600 abonats, el partit de lliga contra l’Avenida del 16 de febrer havia de ser una nova injecció econòmica per al club incloent-hi la publicitat a peu de pista que es contracta en cada partit.

Cayetano Pérez ha rebut des de les institucions la predisposició d’ajudar-los, a l’Uni i a la resta de clubs afectats, com ara el GEiEG; unes mostres que van més enllà de les institucions públiques: “No parem de rebre missatges i trucades de suport”, explica Pérez, que destaca també la predisposició del Gdynia, dijous, fins i tot per enviar material esportiu.

El Girona FC es posa a disposició dels clubs afectats pel temporal i els ofereix Montilivi. A l’Uni i el Bàsquet Girona, les oficines per treballar-hi. I a tots els afectats, el gimnàs que té a l’estadi. El president, Delfí Geli, va contactar amb diversos clubs per oferir-los ajuda.

Les línies mestres

El personal administratiu de l’Uni va treballar ahir al matí a les instal·lacions d’Infoself –un dels col·laboradors del club– amb el director general, Xavi Fernández, al capdavant. Ell i Pere Puig, el director esportiu, es van afanyar dijous a recuperar el material bàsic de les jugadores perquè tinguessin el seu calçat esportiu per al partit, que finalment es va jugar a Palau. Al vespre, la junta directiva va començar a plantejar com fa front a les pèrdues, que van molt més enllà de la qüestió material –una tramesa de bufandes del club acabada d’arribar va quedar enfonsada en l’aigua, en un magatzem sota la grada, i la factura de pagament està en camí– i obliguen el club a mantenir els ingressos.

“Ajudeu”

El Bàsquet Girona, amb tècnics i fins i tot jugadors del primer equip, va tenir un paper molt important en l’evacuació de material de l’Uni, quan l’aigua ja havia entrat a Fontajau. El club que presideix Marc Gasol feia poques setmanes que havia traslladat la seva seu social a Fontajau, amb l’oficina als budells del pavelló. El club, veient que tampoc va poder salvar res, tenia com a prioritat la logística per al duel que té demà a la tarda a Palau (18 h), contra el Múrcia –primer contra segon–. Els entrenaments i fins i tot el personal d’administració –ahir treballava a la grada– es van traslladar ja ahir al vell pavelló. Ni publicitat ni material de qualsevol tipus ni el gimnàs, cedit per Tecnogym amb un acord amb el Bàsquet Girona i que en cedia l’ús al club de Marc Gasol i d’altres que s’hi entrenen. El pivot dels Raptors, assabentat de la notícia, va donar ordres d’ajudar en tot el que fos possible. De fet, la recaptació que faci demà el Girona a Palau serà per a la rehabilitació de Fontajau. El club no ha de variar la seva estratègia –els seus abonats hi caben tots– i, fa un mes, hi va jugar contra el Barça B.

COL·LABORACIÓ

El Girona FC ofereix les oficines i el gimnàs de Montilivi als clubs afectats

El patinatge, amb una doble cita programada, en suspens

Fontajau havia de ser el marc, com cada any, del tret de sortida de la competició de patinatge en la disciplina de grups de xou, que tant seguiment té a les comarques gironines. El campionat territorial, la primera entrega de la competència entre l’Olot i el Girona en la modalitat de grups grans, tenia unes quatre mil entrades venudes per a la competició prevista per al cap de setmana que ve. Una primera entrega que, amb els responsables de la federació buscant un nou escenari, conscients que no tindrà la capacitat de Fontajau; es pot endarrerir una setmana en el calendari com a molt. La data del dia 9 es va posar per la disponibilitat del recinte, sense partit de l’Spar Citylift ni del Bàsquet Girona. La situació es complica més perquè el campionat de Catalunya, previst per al 23 de febrer, també, s’havia de fer en aquest recinte municipal gironí.

Palau, sí però només provisionalment

El comissari de la FIBA –el que no volia deixar jugar Sykes a Fontajau amb cinta al cap– no va posar cap impediment perquè l’Spar Citylift-Gdynia es traslladés a Palau. Una situació d’emergència que, allargada en el temps, no s’aguanta per enlloc. El recinte incompleix molts requisits de la federació internacional i la FEB. Les cistelles penjant del sostre o els rellotges de possessió al terra en són un exemple. A més, no hi ha bars, una font d’ingressos molt elevada per a l’Spar Citylift, amb més de tres mil espectadors en la Lliga Femenina aquest curs. Abans-d’ahir mateix, Marta Xargay havia de mirar enrere per veure el temps al marcador –només un– en l’últim i decisiu atac.

“El millor és esperar, tenim temps”

“Ara hem de treure el fang”, diu Xavi Fernández per descriure la situació del club un cop bombada l’aigua acumulada a Fontajau. El director general de l’Uni Girona indica la possibilitat que l’Ajuntament trobi un parquet de manera provisional. “No sabem quins són els terminis”, diu Fernández, que recorda el calendari més immediat amb les dates clau del partit de ’Avenida (16 febrer) i el d’Eurolliga amb l’Schio (el 20). “Tenim temps per esperar esdeveniments. Sí que hi ha clubs que han ofert les seves instal·lacions; però, pensant que en dies clau tenim més de cinc mil persones, el millor és esperar”, afirma. Qüestionat sobre la possibilitat de jugar al Palau Blaugrana, diu: “Una cosa és el que ens agradaria, i amb jugadores que són d’allà, com per exemple la Laia Palau, podria ser maco i una bona manera de tirar endavant. Tots ens imaginem un Palau amb una gran entrada, i fins i tot superar el rècord d’espectadors, que té València en sis mil, però és que no hi ha ningú del Barça que s’hagi ofert. No fem volar coloms.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)