FEB

El Girona no falla a Fontajau contra el Juaristi (77-65)

Bàsquet.

El Bàsquet Girona ha encadenat el segon triomf en la fase d’ascens a la LEB Or i ho fa fet contra el rival que el va deixar sense la copa LEB Plata, el Juaristi. La sortida dels gironins(18-5) ha marcat tot el partit perquè els visitants, a remolc, han topat contra un equip sòlid liderat per Sevillano (21 punts i 8 rebots), Hester (11 punts i 9 rebots) i Sàbat (9 punts i 7 assistències).

L’inici del Girona ha estat devastador, amb Hester assistint, anotant de dos i de tres, forçant faltes i clavant taps. En un tres i no res els bascos s’han vist 13 a sota després d’una penetració pletòrica de Sevillano. El tècnic visitant ha aturat el partit i ha fet bé. L’exinternacional argentí Van Lacke (39 anys) ha saltat a la pista i la primera pilota que ha tocat l’ha clavat de tres. L’argentí ha encomanat als seus companys, que amb bons llançaments de fora s’han tornat a ficar dins el partit (23-17) contra un rival que ha perdut la intensitat i l’encert de l’arrancada.

En el segon quart, tot i dos bons tirs de Moreno (20-20), l’equip ha badat en defensa i Àlex Formento ha demanat un temps mort clau. L’esbroncada ha estat de les que fan època, però ha sorgit efecte. Els jugadors han respost amb un 10-1 de parcial i la diferència s’ha disparat fins als 16 punts (39-23) amb accions plenes de força sota el tauler de Niang, Sevillano i Cosialls. L’equip, amb tot, no ha trobat encert des de fora i això ha permès als bascos de mantenir-se vius, sobretot gràcies a un triple de Van Lacke just abans del descans (41-32).

En el tercer quart l’heroi de la copa, Reaves, i Van Lacke han mirat de canviar la dinàmica, però primer Cosialls i després Sevillano, que ha fet una exhibició de les seves grans qualitats en defensa i en atac, han mantingut sempre la diferència per sobre dels deu punts. Els triples han continuat sense entrar però el treball col·lectiu ha mitigat aquesta mancança.

En els minuts finals el joc interior dels gironins s’ha anat imposant i Sàbat, finalment, ha clavat el seu segon triple de vuit intents a 4 minuts del final (73-58). Després, tot i algunes errades en atac, la victòria no ha perillat i el partit s’ha acabat, és clar, amb Sevillano corrent i anotant a la contra.