FEB

“La decisió que s’ha pres és la més justa possible”

Bàsquet. L’entrenador de l’Spar Citylift, Èric Surís, considera que si el títol de lliga no es podia decidir a la pista tampoc es podia concedir a cap equip des d’un despatx

L’entrenador de l’Spar Citylift, Èric Surís, considera que la FEB tenia poc marge de maniobra en la decisió que va prendre dilluns de cancel·lar la Lliga Femenina i deixar-la deserta. “Sap greu no poder acabar a la pista un projecte com el que teníem, perquè l’havíem començat amb molta il·lusió, però, ateses les circumstàncies, aquesta és la decisió més justa.”

El tècnic gironí considera que l’equip hauria arribat en plena forma a la lluita pel títol: “Precisament en l’últim terç de la temporada gaudíem de la plantilla més àmplia des que vaig arribar al club. Estàvem a una victòria de l’Avenida, amb l’average a favor i encara quedava el play-off’. Si no es pot jugar és lògic que s’hagi fet d’aquesta manera, sense determinar posicions a la taula.”

Del present al futur

Les determinacions preses en els despatxos de la FEB impacten directament en la temporada 2020/21, que tindrà un calendari gairebé dantesc. Però anem a pams. Serà Èric Surís l’entrenador de l’Uni la temporada vinent? “Com he dit en els últims estius la meva prioritat sempre és Girona. Tot just n’hem començat a parlar i ho continuarem fent, perquè el club ha hagut d’afrontar desafiaments molt importants, començant per la crisi d’ara, però també qüestions que han afectat l’economia i el pressupost de l’entitat.” L’entrenador també confia que l’staff pugui seguir al seu costat.

I tornem al calendari que vindrà, que ja comença a ser visible en l’horitzó: WNBA (encara sense data d’inici), final a vuit de l’Eurocopa (sense data oficial), competició europea –ja sigui Eurolliga o Eurocopa–, Jocs Olímpics, campionat d’Europa, finestres de seleccions i, per acabar-ho d’adobar, ampliació de la lliga a 16 equips. “No crec que l’ampliació suposi un problema esportiu perquè crec, de fet, que la lliga necessita una competició més profunda, de 16 equips, i últimament els equips que han pujat ho han fet bé i a la Lliga Femenina 2 hi ha projectes com els del Gran Canària, el Sant Adrià o l’Estudiantes que són molt interessats. Ara bé, sí que es poden intuir més dificultats econòmiques per desplaçaments i si s’allarga la competició.”

La plantilla

El president del club, Cayetano Pérez, va anunciar dilluns en aquest mateix diari una reducció pressupostària que afectarà directament el primer equip, que tindrà menys efectius just en una temporada que es preveu duríssima. Surís no vol especular encara sobre el pròxim curs, tot i que recorda que els seus equips sempre han estat “curts” i que ja s’han acostumat també a jugar partits cada tres dies. “Això –admet– ja no és un problema.” Respecte a l’opinió del president, que considera que una plaça de l’Eurolliga hauria de ser per a l’Uni, el tècnic assegura que això sí que és una cosa de despatxos. “Per mi, si hi ha dos equips de la Lliga Femenina, millor, però és un desig, no tinc cap informació que això pugui passar.”

Laia Palau

Una de les sorpreses inesperades de la temporada ha estat la voluntat mostrada públicament per la base barcelonina (40 anys) d’allargar un any més la seva carrera i de fer-ho, si pot ser, a Fontajau. “És una de les coses de les quals em sento més satisfet, haver aportat el meu granet de sorra a mantenir la il·lusió de la Laia per continuar jugant a bàsquet. Per mi és una gran victòria personal.”

2020

L’entrenador, que ha completat la seva quarta temporada al club, assumeix que tot el balanç queda enfosquit per aquest final inesperat, però recorda que l’equip, tot i els problemes, ha completat grans partits sobretot a Europa. “Hem assolit sis victòries a l’Eurolliga en un grup molt dur i disputat i també hem estat campions de la supercopa, a banda de la lliga catalana; és una llàstima que tot això quedi tapat.”

EL BALANÇ

28-13
són les victòries i derrotes de l’Uni en totes les competicions oficials aquesta temporada

SENSE CAMPIÓ

“Si no es poden jugar les jornades que falten és lògic que s’acabi la lliga així”

RENOVACIÓ

“N’hem començat a parlar i la meva prioritat, com la dels últims anys, és seguir aquí”

LLIGA 2020/21

“L’ampliació no és un problema esportiu però potser sí econòmic”

A cinc partits dels cent triomfs en la lliga

En les seves quatre temporades en l’Spar Citylift, Èric Surís ha dirigit un total de 179 partits en totes les competicions amb un balanç de 137 victòries i 42 derrotes (76, 5 per cent). El final de la lliga li ha impedit arribar a les cent victòries, un objectiu que probablement hauria aconseguit, ja que el seu balanç és de 95 victòries i 20 derrotes (79 per cent) i encara quedaven quatre partits de la lliga regular i els ‘play-off’ pel títol. Un repte que queda per a la temporada vinent. El debut en l’Eurolliga, en què cada partit és afrontar un autèntic mur, ha fet que aquesta temporada hagi estat la que ha sumat més derrotes en totes les competicions: 13, gairebé la meitat (6) a Europa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)