FEB

Un ascens és un ascens

El Bàsquet Girona celebra aquesta tarda (18.30 h) amb una rua virtual l’èxit assolit

Albert Sàbat i Àlex Formento, capità i tècnic, destaquen la trajectòria de l’equip i el compromís que hi havia dins i fora de la pista durant el curs

El Bàsquet Girona celebra aquesta tarda l’ascens de categoria, confirmat dilluns per la FEB per la impossibilitat de disputar la fase amb les mesures sanitàries exigides. Serà una festa tan insòlita com el desenllaç del curs: una rua virtual que es podrà seguir pel canal oficial del club a You Tube (18.30 h), en què els protagonistes apareixeran a través de la plataforma Zoom, la mateixa des d’on Albert Sàbat i Àlex Formento valoren en una roda de premsa l’èxit de la temporada.

“Ho hem pogut celebrar poc, de moment. Tenim ganes de fer aquesta rua per veure’ns tots els jugadors i l’staff tècnic”, diu Sàbat, que desitja trobar-se de manera personal amb tots per compartir l’alegria col·lectiva. “Passarem una estona junts. Animo la gent que es connecti i que ho puguem celebrar. Segur que es faran més coses, però com que totes les estones que hem passat junts han estat molt enriquidores, aquesta cohesió que tenim es notarà”, hi afegeix Formento.

L’èxit

“L’equip està molt content però ens hauria agradat que hagués estat a la pista i amb l’afició. Ens sentim mereixedors de l’ascens, quan va aturar-se la competició érem segons i hem fet una molt bona temporada”, diu Albert Sàbat (1,80 m, 1985). El capità de l’equip destaca l’inici (7-0) i la reacció posterior a una petita davallada, des de la qual el conjunt gironí arribava al cent per cent al moment clau. “En la segona fase sabíem l’objectiu i ens va tallar el bon ritme que teníem, que era molt bo”, argumenta el base, que tanca el segon curs a la LEB Plata amb el segon ascens (Akasvayu Vic, 2008).

“Hem assolit totes les fites i l’escenari més optimista a tots els nivells: competitiu, fer créixer jugadors, des del punt de vista social i d’estructura de club”, explica Àlex Formento, que destaca el nivell ofert: “Competitius des de l’inici, estàvem en línia ascendent.” “Volíem que fos a la pista, però l’administrativa posa damunt la taula els mèrits de l’equip: líder 17 de les 26 jornades”, puntualitza sobre l’ascens.

L’espera

“Seguíem entrenant i estàvem preparats, nosaltres en forma i el club per a tot el que hagués de fer. No ha estat possible i s’ha acabat d’aquesta manera, però n’estem igualment molt contents”, exposa el jugador de Llagostera qüestionat sobre com vivia l’equip la incertesa pel desenllaç de la competició, la data límit del qual era dilluns. “És molt especial aconseguir l’ascens a Girona, la meva ciutat”, hi afegeix.

Sobre aquestes setmanes, l’entrenador reitera: “Els jugadors s’han mantingut en forma amb una professionalitat excel·lent, complint tots els plans que se’ls enviaven. La nostra comunicació ha estat constant i en tot moment hi ha hagut el compromís, d’ells i del club, que es faria tot el possible per estar preparats si es reprenia la competició.”

Un pas més

“Tenia ganes de tornar a Girona, m’era igual la categoria. I ho vaig fer. He tingut la sort d’aconseguir l’ascens i ja veurem què vindrà en el futur. Sí que em fa molta il·lusió fer aquest pas, ara ja veurem què passa més endavant”, diu el base en referència a la presència a LEB Or, la categoria en què ha jugat vuit temporades, del 2008 al 2015 –Sant Josep Girona, Canarias, Lucentum Alacant i Burgos–, i ha assolit quatre ascensos. “L’equip és nou però va fent passes endavant. Creix de mica en mica amb passos ferms i la LEB Or ja és una categoria molt important. L’hem de gaudir: és molt competitiva però estàs a només un pas [de l’ACB]”, valora el capità, que destaca: “A LEB Or hi ha molts equips competitius i nosaltres serem un equip nou i l’ACB encara queda lluny.”

Mèrits propis

“Només puc dir meravelles de tots els jugadors. A la pista ho heu vist tots i, a fora, la nostra convivència ha estat excel·lent”, subratlla Àlex Formento, que fa èmfasi en la projecció del primer equip del Bàsquet Girona en només quatre anys a la categoria sènior. “Des de l’inici del club en Marc [Gasol] ha dit dues coses: fer les coses a poc a poc i fent petits passos. La primera temporada a la lliga EBA és molt bona: quedem tercers i a un lloc de l’ascens. Tenim el primer dret esportiu i quan després s’amplia la lliga entrem a LEB Plata esportivament”, recorda d’un primer ascens que la memòria col·lectiva dona per administratiu i que ell destaca pels mèrits propis. Com aquest segon: “La temporada passada vam lluitar per l’ascens fins la darrera jornada i aquest estiu ens vam marcar l’objectiu de sempre: ser una mica millors.”

L’ombra de Marc Gasol

“Algun dia m’agradaria retirar-me al Bàsquet Girona. Però aquest no és el missatge que ens ha enviat a nosaltres, de pujar categories, sinó que ens ha demanat el treball diari i això és el que s’ha anat fent. No ens hem posat mai fites d’assolir una categoria en un temps determinat, sinó anar creixent i fer-ho millor cada any”, explica Àlex Formento sobre les reiterades declaracions del president del club, que en aquesta quarantena ha puntualitzat que a l’hora de tornar no li faria res jugar a la LEB Or.

“La nostra pressió és fer-ho bé en el dia a dia, no en necessitem d’externes i no crec que això ens tregui pressió per pujar a l’ACB”, diu Sàbat sobre les declaracions del president. I, pel que fa al darrer graó cap a la categoria de la qual va desaparèixer el CB Girona, exposa: “Serem un equip nou i, si algun dia s’aconsegueix, serà amb molt treball i esforç. Jo ho he aconseguit i és molt complicat perquè són moltes circumstàncies que s’han d’unir i ja ho anirem veient. Però sense posar-nos pressió.”

No ens hem posat fites d’una categoria en un temps determinat, sinó anar creixent i fer-ho millor cada any
Àlex Formento
Serem un equip nou a la LEB Or, l’hem de gaudir. Si s’aconsegueix algun dia serà amb molt treball i esforç
Albert Sàbat

Els noms sobre la taula de Jordi Plà Comas

“N’havíem parlat i amb molta antelació. Són plantejaments que venen de l’estiu passat, des del club i de mi mateix”, afirma Àlex Formento sobre una de les notícies que ha fet oficial el club de Marc Gasol durant la quarantena, segons la qual el barceloní deixa de compaginar la direcció esportiva i la banqueta del primer equip per centrar-se a entrenar. Jordi Plà Comas serà el relleu als despatxos i, en el dia d’avui, només l’entrenador i el capità tenen contracte en vigor. El Girona té previst comunicar la incorporació del que va ser periodista d’aquest diari (2001-2018) quan s’aixequi l’estat d’alarma. Sobre la planificació, Formento recorda: “La línia del club sempre ha consistit a apostar al màxim per la continuïtat, en la mesura que es considera el més convenient per al següent pas.” “Serà el nostre primer any i ens hi haurem d’adaptar. Ja veurem com està el nivell després d’aquesta crisi”, afirma Albert Sàbat de la LEB Or.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)