FEB

El primer curs, en l’agenda

LEB Or. Sortejat el calendari de la lliga, amb el mateix format de plata els darrers anys i el Girona comptant els dies que falten per debutar, a casa contra l’Alacant el 18 d’octubre a les 18 h

“Primer, content que hagi sortit i que anem endavant”, és la primera reacció de Carles Marco un cop publicat el calendari de la LEB Or, categoria en què el Girona debuta aquest curs i que té en el 18 d’octubre, a les 18 h a Fontajau contra l’Alacant, les coordenades del primer compromís.

La segona categoria estatal s’estructura aquest curs, amb 19 equips, en dos grups i el mateix format que tan bé coneix l’aficionat gironí pels dos darrers anys a la LEB Plata. El club de Marc Gasol forma part del B i, acabada la primera fase, els cinc millors i els cinc pitjors passen a una segona fase arrossegant els duels directes.

“Mirarem de preparar-nos al millor possible i començar a Fontajau amb un bon partit: sumar la primera victòria que com abans arribi millor”, diu l’entrenador, que en aquesta fase no s’enfrontarà al Palència, el seu equip abans d’arribar a Fontajau. Sí Olaf Schaftenaar, al Canoe el curs passat i que tornarà al Pez Volador al desembre en la penúltima jornada. La darrera la tanquen els duels amb el Lleida de Hester, que vindrà a Fontajau el 18 de desembre. El 22 comença la segona volta i el primer partit del 2021 ha de ser amb el Mallorca el 3 de gener. El Múrcia, que com el Girona ha pujat aquest any, serà el rival en l’antepenúltima jornada, primer a Girona.

L’Alacant va jugar a Fontajau en el primer curs a LEB Plata del Girona, en què acabaria pujant. El desembre del 2018 cedia el lideratge del grup Est amb la derrota per 52-46.

“Hem de conjuntar-nos per encarar aquesta fase i tots els partits d’aquí a final de temporada”, diu Carles Marco, que adverteix: “La lliga LEB s’ha caracteritzat per tenir molts equips jugant a un nivell que no s’esperava. Els dos grups són molt difícils i nosaltres en el nostre tenim equips que han estat a la lliga Endesa, que són ferms candidats i que tenen plantilles molt bones.” .

12 setembre
Primer amistós, a Platja d’Aro contra el Prat (LEB Plata)
10 octubre
Lliga Catalana LEB Or, a Balaguer amb el Força Lleida
18 octubre
Debut a LEB Or, a Fontajau amb l’Alacant
18 desembre
Últim partit de la primera volta, Girona - Força Lleida
5 març
Final primera fase, Força Lleida - Girona
12 març - 14 maig
Segona fase, d’ascens / permanència
21 maig - 19 de juny
‘Play-off’ d’ascens a l’ACB
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)