FEB

Les noves rivalitats, a la ‘bombolla’ del Bilbao Arena

Bàsquet. L’Spar Girona juga la semifinal de la supercopa (21.15 h), amb nou format, contra l’Avenida, amb qui s’ha repartit els dotze últims títols FEB

La supercopa femenina alça el teló de les competicions FEB aquest vespre a Bilbao, mig any i quatre dies després que s’abaixés de manera precipitada a Salamanca. Era la final de copa i l’Avenida superava l’Uni per quart cop seguit i aconseguia el dotzè títol sense interrupció que enllaçaven entre tots dos equips des que la copa, el 2016, va ser per al Conquero. Tots dos es retroben ara sense cap trofeu per al vencedor, pel canvi de format, i amb què el Gernika –amb Rosó Buch i Nàdia Colhado– i el València –reforçat un estiu més amb internacionals de primer nivell com Cris Ouviña o Laura Gil (ex-Avenida)– entren en la pugna, en la primera semifinal (19 h). La de l’Spar Girona és a les 21.15 h, i la final, demà a les 21 h, amb els tres partits per Teledeporte.

L’al·licient d’aquest retrobament és la presència de Roberto Íñiguez a la banqueta blava. El de Vitòria hi arriba amb passat en el Ros i en l’Uni, les pedres a la sabata de major o menor proporció de l’afició del Würzburg en temps més o menys pretèrits. El seu últim partit en l’àmbit estatal, a Fontajau per Sant Jordi del 2015, amb la primera lliga celebrada a Girona.

Fora de context

L’Avenida ve de superar 30-68 el Bembibre en la copa de Castella i Lleó, amb la interior que tant va destacar el curs passat en el Gernika, Nikolina Milic, com a màxima anotadora (15). Íñiguez no té encara Katie Lou Samuelson ni l’MVP en la copa, Tiffany Hayes –als EUA– al perímetre, però sí Leo Rodríguez –tres anys al Würzburg i un a Fontajau (2016) després–, per cobrir el seu buit. L’Spar Girona va enllaçar la quarta lliga catalana i continua sense Chelsea Gray. Diumenge al Palau Blaugrana Surís va disposar de vuit jugadores.

Un centenar

Quatre equips, àrbitres, auxiliars de taula i membres de l’organització són les cent persones que hi ha a la bombolla del Bilbao Arena. Se’ls han fet tests PCR des de fa una setmana, en l’arribada als hotels, i abans de tornar a les respectives ciutats també s’hi sotmetran. Cada matí es prenen la temperatura i en els entrenaments i partits el protocol sanitari serà el protagonista, amb desinfecció de pilota o absència de cadires de canvi, entre altres mesures.

El govern basc limita a sis-centes persones l’aforament del recinte –amb capacitat per a 10.014– i no s’han venut entrades sinó que cada club té vint-i-cinc invitacions, i la resta són per als clubs de formació de la federació autonòmica.

És aviat per a tots, haurem de mostrar el nostre millor joc col·lectiu possible pel moment de la temporada en què ens trobem
El potencial d’elles és molt ampli, amb grans jugadores en totes les posicions i amb Roberto Íñiguez d’entrenador
Èric Surís
Em preocupa el seu rebot ofensiu i la seva barreja de talent i experiència. Hem de ser fidels a les nostres idees
Roberto Íñiguez
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)