Eurolliga

El Barça paga car el mal desenllaç (11-2) a Sant Petersburg (74-70)

Bàsquet.

El Barça ha encaixat la primera derrota en l’Eurolliga, a Sant Petesburg contra el Zenit de Xavi Pascual, després d’encaixar un 11-2 i anotar només dos punts els darrers cinc minuts i mig: 71-70 Mirotic, màxim anotador blaugrana amb 14 amb Abrines en 11.

L’equip, sense Jasikevicius ni el seu ajudant Darius Maskoliunas, ha començat molt bé, amb Calathes donant-li el primer avantatge (0-2) i establint la màxima de 10 (9-19) amb el tercer triple blaugrana, després dels de Higgins (2-7) i Abrines (2-10), que obligava Xavi Pascual a demanar temps mort amb tres i minuts i mig de joc i cinc pèrdues locals.

Pangos i Baron (10 i 11 punts al descans) s’afegien des de fora a Poythress, que havia salvat els blau cel a l’inici i feia el 32-33 que encenia les alertes del Barça abans del descans, completant l’alley-oop que sortia de les mans de Pangos. Només el triple de Claver (34-38) al darrer minut del segon quart, el quart del Barça (de 13 intents), permetia marxar al descans per davant (35-38 Baron).

Dos triples d’Abrines, el segon després de fer volar el defensor amb una finta (42-48), eren un autèntic oasi en l’atac del Barça, que només anotava en joc amb Mirotic (37-43) i Calathes (47-52) prop del cèrcol. El Zenit, en canvi, de tot arreu amb sis punts de Poythress abans que el pivot fes la quarta i Rivers i Pangos de tres amb les possessions esgotant-se (40-43 i 45-48) per reduir la diferència a la mínima expressió al final del tercer quart: 54-55 Barons 1/2 de 4,60 m (16è punt).

Ponitka ha donat el primer avantatge local a l’inici del darrer quart (56-55), que ha durat una possessió perquè en el següent atac Mirotic assistit per Calathes tornava a posar el Barça per davant. El segon triple de Claver donava aire als blaugrana, que sabrien llegir la superioritat amb Smits i Mirotic acabant les jugades a dins amb el base grec de fil conductor: 63-68 a 5:24, temps mort de Xavi Pascual.

El segon triple de Rivers, Poythress d’ofensiu i de nou l’esquerrà de lluny han donat la màxima local a 3:42: 71-68, que Mirotic escurçava assistit per Davies. Calathes ha fallat un triple frontal a mig minut i li han assenyalat antiesportiva sobre Pangos a 23,6 sense la pilota en joc. l’ex-base del Barça ha fet els dos tirs lliures (73-70), Thomas un dels dos després de servir (74-70) i Abrines ha fallat el triple de l’atac a 8,8 per acabar.