Eurolliga

Sense ordre ni concert

Bàsquet. El Barça no és capaç de mostrar-se competitiu en el tram final del partit i, sense idees en atac, acaba regalant la victòria al Zenit amb errors impropis d’un equip del seu nivell

ZENIT 74 BARÇA 70

ZENIT ST. PETERSBURG:Rivers (11), Pangos (15), Fridzon, Thomas (10), Poythress (16) –cinc inicial–; Zakharov, Volkhin, Baron (16), Zubkov (2) i Ponitka (4). 18/36 de 2, 8/21 triples (3 Rivers, 2 Pangos i Baron i 1 Thomas), 14/17 tirs lliures, 29 rebots (11 Poythress), 9 assistències (3 Thomas i Ponitka) i 75 de valoració (22 Poythress).FC BARCELONA:Oriola, Abrines (11), Higgins (7), Mirotic (14), Calathes (9) –cinc inicial–; Davies (8), Hanga (2), Bolmaro (2), Smits (7), Heurtel (2) i Claver (8)19/32 de 2, 7/23 triples (3 Abrines, 2 Claver i 1 Calathes), 11/13 tirs lliures, 21 rebots (7 Mirotic), 18 assistències (5 Calathes) i 70 de valoració (22 Mirotic).PARCIALS:16/19, 19-19 (35-38), 19-17 (54-55) i 20-15 (74-70).

Primera derrota del Barça en l’Eurolliga, en el primer desplaçament i contra un equip, el Zenit de Xavi Pascual, que ja havia guanyat a la pista de l’Efes i que va saber gestionar molt bé els seus recursos en el tram final. Els blaugrana, en canvi, es van mostrar com un equip sense ànima, que s’entregava a l’exigència d’un partit que acabaria regalant per falta de lideratge, primer, i d’intensitat, després.

Perquè des del 63-68 de Smits assistit per Higgins a 5:24, només Mirotic, a passada de Davies amb Poythress carregat amb quatre des del tercer quart (a 1:26, 51-55), va ser capaç d’encistellar quan faltaven 2:12 per al final. Abrines no va arribar als divuit minuts, Heurtel amb prou feines en va jugar nou, i només Claver, amb 2/2 triples, va justificar una rotació que va dur Hanga a jugar de base fins que Calathes, l’únic amb idees en camp ofensiu en el darrer quart, va tornar i es va erigir en el protagonista negatiu.

El primer avantatge local es va assolir a l’inici del darrer quart (Ponitka). I la diferència màxima, de quatre, amb el 74-70 que completava l’11-2 final amb l’antiesportiva de Calathes sobre Pangos en camp propi i sense la pilota en joc. L’exbase blaugrana no va fallar de 4,60 m i, en el servei posterior, la defensa va fer aigües i Thomas va sentenciar a 8,8 amb un altre tir lliure.

I això que amb el base grec el partit començava amb el vent a favor: 0-2 i 9-19 amb el tercer triple blaugrana, després dels de Higgins (2-7) i Abrines (2-10). Xavi Pascual corregia amb temps mort després de tres minuts i mig de joc i cinc pèrdues locals (11 al final, per 9 del Barça). Pangos i Baron (10 i 11 punts en el descans) s’afegien des de fora a Poythress, que havia salvat els blau cel a l’inici i feia el 32-33 que encenia les alertes del Barça abans del descans i completava l’alley-oop que sortia de les mans de Pangos. Només el triple de Claver (34-38) en el darrer minut del segon quart, el quart del Barça (de tretze intents), permetia marxar al descans amb avantatge (35-38 Baron).

Dos triples d’Abrines, el segon després de fer volar el defensor amb una finta (42-48), eren un autèntic oasi en l’atac del Barça, que només anotava en joc amb Mirotic (37-43) i Calathes (47-52) prop del cèrcol. El Zenit, en canvi, de tot arreu, amb sis punts de Poythress abans que el pivot fes la quarta, i Rivers i Pangos, de tres, amb les possessions esgotant-se (40-43 i 45-48) per reduir la diferència a la mínima expressió al final del tercer quart: 54-55 Baron 1/2 de 4,60 m (16 punts).

Mirotic, assistit per Calathes, va tornar a avançar el Barça en el darrer quart (56-57). El segon triple de Claver va donar aire als blaugrana, que van saber llegir la superioritat, amb Smits i Mirotic acabant les jugades a dins i amb el base grec de fil conductor: 63-68 a 5:24, temps mort de Pascual. Però, ja amb Hanga a la direcció, dos triples de Rivers, amb Poythress d’ofensiu entremig davant la impassible defensa del Barça, van establir el màxim avantatge local a 3:42: 71-68, abans que Mirotic signés l’última cistella blaugrana. Calathes va fallar un triple frontal mig minut abans del final i després va fer l’antiesportiva, a 23,6 segons.

En l’últim quart no hem estat intensos. Ens ha faltat paciència en atac i solidesa al darrere. Ells ho han aprofitat
Pierre Oriola

LA DADA

2
punts
van fer els blaugrana en els darrers 5:24, el 71-70 de Mirotic quan faltaven 2:12 per acabar.

Positius al Zenit i amb dos àrbitres

Abans del partit, el Zenit va confirmar que dos dels seus jugadors, Anton Puixkov i Austin Hollins, havien donat positiu per coronavirus, així com un dels ajudants de Xavi Pascual, Andrei Kozlov. El club va precisar que els posava en quarantena ahir mateix, però que els preparatius per al partit tirarien endavant. El Barça tampoc va disposar de Sarunas Jasikevicius ni del seu ajudant Darius Maskoliunas, a Barcelona per precaució, també per un resultat positiu. L’altre tècnic ajudant, Tomas Masiulis, que no va donar positiu en el test PCR que es van fer tots els membres del primer equip uns dies abans de viatjar, va dirigir el conjunt a la banqueta. Fins i tot els àrbitres van tenir una baixa, la del montenegrí Igor Dragojevic, que es va haver de quedar a l’hotel després de donar positiu i va deixar el croat Sreten Radovic i el rus Artem Lavrukhin com a parella arbitral.