FEB

Quina manera de patir

Bàsquet. L’Spar Girona suma el quart triomf en quatre partits a la pista del Gran Canària, que sotmet l’Uni amb un 15-0 en el darrer quart (69-63) i li exigeix un desplegament d’ofici al final

g. canària 72 spar girona 74

SPAR GRAN CANÀRIA:Taylor (22), Hartmann (10), Koné (10), James (19), Hermida –cinc–; España (3), Ndiaye (4) i Fall (4). 29/55 de 2, 3/8 triples (2 Hartmann i 1 España), 5/7 tirs lliures, 35 rebots (13 James), 11 assistències (4 Hermida) i 66 de valoració (25 James)SPAR GIRONA:Palau (5), Vasic (14), Eldebrink (15), Araújo (8), Reisingerová (8) –cinc–; Elonu (19), Labuckiene (5) i Ferrari. 19/37 de 2, 7/21 triples (2 Eldebrink, Araújo i Elonu i 1 Palau), 15/17 tirs lliures, 23 rebots (4 Palau i Araújo), 18 assistències (5 Eldebrink) i 76 de valoració (18 Elonu).PARCIALS:22-21, 21-21 (43-42), 10-14 (53-56) i 19-18 (72-74).

La quarta victòria de l’Spar Girona en quatre partits de lliga és la més patida, fins i tot més que la primera amb pròrroga a Fontajau contra l’altre ascendit el curs passat. El Gran Canària, amb 0-4, va tenir l’Uni a les cordes i fins i tot va el triple per derrotar-lo, a mans de la màxima anotadora del partit, Sparkle Taylor.

Incapaç de dominar el rebot 35-23 amb 19-11 al descans –8-10 sota el cèrcol gironí (3-8 a la segona meitat)– el desplegament d’ofici de la plantilla gironina va guanyar la batalla a la força bruta, amb Elonu anotant la cistella que donava el triomf i Palau, Vasic i Eldebrink excel·lint al perímetre mentre Chelsea Gray ja és a Girona esperant a debutar diumenge que ve al migdia a Fontajau.

A tot drap

L’inici va ser espectacular, des del 0-3 d’Araújo als primers instants amb James i Taylor liderant les locals en atac (10 i 14 punts en el descans) i una proposta més coral de les vermelles : 13-14 Reisingerová, la darrera titular a anotar. Un 9-0 de la referència exterior local va donar la màxima en contra de l’Uni (22-14 Taylor), que va corregir la defensa i, amb Eldebrink de tres, va ajustar el marcador amb un 0-7 al final del primer (22-21).

Les locals viurien després de les segones i fins i tot terceres opcions, des d’on van fer les seves tres darreres cistelles. Les gironines van trobar Elonu per avançar-se: 28-30 i 31-33 amb 8 punts, dos triples des de la mateixa cantonada. Araújo s’hi va afegir castigant la defensa tancada de les grogues (35-36), que van arribar al descans al davant (43-42).

Les terceres

La segona meitat va començar al revés i Eldebrink després d’1:54 va moure el marcador. Les locals no van anotar fins un minut més tard i entre Vasic i la sueca el ritme ofensiu era gironí (45-49). Reisingerová va fer el 45-51 però amb tres faltes va deixar el lloc a Labuckiene, fins que va fer també la tercera, totes tres en atac, i el tècnic va posar James en pista, amb tres. La txeca va tancar el tercer quart (53-56) i assistida per Ferrari va obrir el darrer per a l’Uni (54-58). Dues accions d’Elonu en la continuació amb Eldebrink van donar la màxima a l’Uni (54-63), que va veure com les canàries lligaven un 15-0 a 4:51 (69-63) amb 8 punts seguits de James. Labuckiene a mans de Palau i la mateixa base després de recuperació van donar senyals de vida (69-67). Vasic i Eldebrink sense error i la pivot lituana (1/2) van tenir el triple de Marcia España com a resposta, abans que Elonu a 19 segons i Taylor a 4 marquessin la diferència.

Ens ha costat, menys en l’inici, controlar el ritme i en la segona meitat hem millorat en defensa però hem perdut encert

QUALITAT A DOJO

Victòria patida i treballada, que no li treu mèrit. Marxem satisfets: continuem creixent i en la lliga no hi ha partit fàcil
Èric Surís
Elonu fa el 72-74 i Eldebrink, Palau i Vasic excel·leixen mentre Gray ja ha arribat a Girona