FEB

El Girona retalla 18 punts però perd amb l’Alacant (72-74)

Bàsquet.

El Girona segueix sense guanyar a Fontajau en la LEB Or, després d’enllaçar-hi la segona derrota en dos partits després d’anar sempre a remolc del Castelló, que duu 3-0. I això que els vermells han tingut una pilota 4.6 segons després d’anar 20 avall al darrer quart (47-67). Però a Rozitis se li ha escapat de les mans.

A remolc

L’únic triple gironí al primer quart (1/8) l’ha fet Busquets (1/4) i ha servit per empatar a 9, després d’un inici de domini visitant (0-4 Adala i 2-7 Edwards). Dukan, amb sis punts seguits i els dos cincs del Girona amb dues faltes tornava a obrir forat (9-15) per acabar el parcial 11-17 amb 5 pèrdues dels vermells.

Garcia (16-20) i Schaftenaar (19-22 i 22-25) anotaven de 6,75 a l’inici del segon quart, com Sabaté (13-20), Bas (19-25) i Dukan (22-28). L’aparició d’Adala prop del cèrcol (22-30) ha fet aturar el partit a Carles Marco, a 4:40 pel descans i la màxima en contra. Edwards també de prop i Adala de tres han engreixat ek marge (30-40), amb els gironins encistellant des de la inspiració individual, fins el 35-40 de Font de 6,75 m per completar una bona triangulació vermella després que l’Alacant desaprofités la última possessió de la primera meitat.

Dos triples de Duran (35-46) i Adala (35-48) han obligat Marco a aturar la represa quan només havien passat 1:56. Sàbat, demanant-la, n’ha fet dos (41-50) i Duran l’ha respost amb dos més (41-53 i 41-58) per arribar al tercer quart amb 10/20 visitant al triple (45-64).

No es rendeixen

Font de tres i Garcia en dues entrades –la segona d’ofensiu a Font al contraatac– a 6:05 han lligat un 8-0 després de la màxima del Castelló (47-67 Edwards).

Font al triple i Garcia després de recuperació han reduït la màxima a la meitat (59-69) i el barceloní buscant la línia anant enrere feia el seu tercer triple al darrer quart i repetia després 65-70 per posar emoció al desenllaç. Perquè Schaftenaar de tres i Faye esmaixant a assistència de Garcia han ajustat el marcador a 19.1 (70-72).

Alvarado amb dos tirs lliures a 17,5 ha fet el 70-74 però a Adalan’hi han anul·lat un per trepitjar i després de fallar el segon ha fet antiesportiva a Font a 4.6.

Amb 72-74, els gironins ha perdut la darrera possessió, a mans de Rozitis.