ACB

El Baxi Manresa guanya a Saragossa amb dos tirs lliures finals de Hinrichs

Bàsquet. El partit ha estat molt anivellat i s’ha resolt amb un final a cara o creu (102-103)

Dos tirs lliures de Seth Hinrichs han resolt a favor del Baxi Manresa (102-103) un final a cara o creu contra el Casademont Saragossa, que no ha pogut canviar la dinàmica en l’estrena de l’exseleccionador argentí Sergio Hernández a la banqueta. L’equip manresa suma el sisè triomf en deu partits i es consolida entre els vuit primers de la lliga ACB. El triomf bagenc, a més, suposa la victòria número 100 amb Pedro Martínez a la banqueta.

Després d’un primer tram d’equilibri, el conjunt bagenc ha fet valer la seva segona unitat, amb Dani Pérez, Makai Mason i Yankuba Sima en pista, per obrir forat i tancar el primer quart amb avantatge (23-31) després d’un bon parcial de 3-11. L’efectivitat en triples (5 de 9), la recuperació de pilotes i el domini del rebot han estat claus en l’embranzida final. El Saragossa ha reaccionat en el segon quart de la mà d’un Dennis Jerome Seeley estel·lar. L’escorta californià ha estat un malson per a la defensa bagenca i amb 7 punts gairebé consecutius s’ha carregat el seu equip a les espatlles per retallar diferències (33-35). Sense Seeley en pista, l’equip de Pedro Martínez ha agafat oxigen (38-44), però el nord-americà ha reaparegut en els últims minuts per ampliar el seu compte particular fins als 18 punts, segellar la remuntada local i tancar la primera meitat amb taules (53-53).

Després de la represa, el partit ha entrat en una fase de diferents alternatives (59-53 i 59-59). El ritme anotador ha davallat. Les defenses s’han imposat al joc d’atac, però tot quedava obert amb vista als últims 10 minuts de partit (74-75). Ja en l’últim quart, l’encert de Benzing (27 punts) i Brussino (21) semblava que aplanaven el camí de la victòria local, amb un màxim avantatge de 8 punts (94-86). L’equip bagenc, però, ha reaccionat. La bona connexió entre Jonathan Tabu (18 punts) i Scott Eatherton (20) ha tornat a col·locar el Manresa en partit i amb un parcial de 4-13 ha capgirat el resultat (98-99). Una falta de San Miguel sobre Hinrichs quan només restaven dos segons ha estat definitiu. L’ala pivot nord-americà no ha fallat cap dels dos llançaments i en l’última acció Ennis ha errat el triple final.