LEB Or

El Girona tomba el Tau Castelló, el líder, en la pròrroga (82-84)

Rozitis (17 punts) anota la cistella decisiva en el temps afegit, que ha acabat amb un últim intent de triple dels locals

El Girona ha assaborit aquesta tarda la seva tercera victòria a la LEB Or i ho ha fet a la pista del líder, el Tau Castelló, en una pròrroga que ha acabat decidint Rozitis amb una cistella sota el cèrcol. Alvardo ha tingut el triple de la victòria dels locals a les seves mans però ha fallat. L’equip de Carles Marco, que ha tingut fases de bon joc hauria pogut resoldre el partit abans del temps afegit però controlar el rebot ha estat un drama i tampoc hi ha hagut encert en els triples. Rozitis (17 punts), l’autor de la cistella definitiva ha estat el màxim anotador en un molt bon partit també de Dani Garcia.

El Girona ha fet un dels seus millors quarts en l’inici del partit amb Rozitis aprofitant-se de la baixa d’Stainbrook i les personals ràpides de Pavelka. L’equip, a més, ha assecat els tiradors locals amb una defensa molt pressionant, amb Jónsson de titular. La segona unitat, a més, ha millorat encara les prestacions de la primera i després d’una cistella de Dani Garcia i un triple de Busquets la diferència s’ha disparat als deu punts (12-22), just abans que Edu Duran hagin avisat del que vindria després.

L’escorta local ha inaugurat el segon quart amb un triple i els gironins han vist com la seva diferència s’ha esvaït en un tres i no res després d’un 11-0 (25-24). Dos triples de Schaftenaar i Busquets han tornat a activar l’equip. El partit ha entrat en un intercanvi de cistelles amb protagonisme per Faye, que s’ha fet valer també sota els cèrcols. En l’equip local Moto i el croat Dukan han trobat massa espais i després d’un tres més u del camerunès els locals han assolit la seva màxima diferència (42-39), just després d’una monumental esbroncada de Marco a Rozitis a la banqueta per ser tou en defensa. Abans del descans Cosialls, fent de center, i Sàbat, des del tir lliure, han capgirat un cop més la situació (42-43).

En la represa el Girona ha patit molt per controlar el rebot i no ha tingut idees en atac, més enllà de triples aïllats de Sàbat, Schaftennar i Dani, molt serè en la direcció, que han mantingut l’equip dins el partit contra un rival jugant amb menys urgències.

En el darrer quart Dani Garcia ha mantingut l’equip dins el partit però un cúmul d’errors en el darrer minut, rematat amb una pèrdua de Jonsson, en l’última jugada han abocat el duel a la pròrroga (76-76). El Tau semblava tenir-ho tot a favor (82-79) contra un rival erràtic, però un triple de Schaftennar a un minut ha igualat el partit. L’equip ha defensat bé i en la jugada següent la pilota ha arribat a Rozitis, que no ha fallat.