LEB Or

Premi a la resiliència

Bàsquet. El Girona sobreviu a les envestides del líder i als seus errors i suma el tercer triomf gràcies a una cistella de Rozitis en la pròrroga

Tau Castelló 82 Bàsquet Girona 84

TAU CASTELLÓ:Moto (15), Juanjo García (11), Sabaté, Alvarado (2), Pavela (6) –cinc inicial–, Duran (19), Bas (6), Faner (6), Dukan (7) i Edwards (10). 18/39 de 2. 9/25 triples (3 Duran, 2 Moto, 2 Bas, 1 Dukan). 19/25 tirs lliures. 33 rebots (9 Edwards). 19 assistències (6 Faner). 85 valoració (23 Edwards).BÀSQUET GIRONA:Sàbat, Jónsson (3), Cosialls (8), Logan, Rozitis (17) –cinc inicial–, Busquets (11), Dani Garcia (13), Moncanut, Faye (8), Schaftenaar (15) i Sevillano. 23/37 de 2. 9/29 triples (3 Schaftenaar, 3 Dani Garcia, 2 Busquets, 2 Sàbat). 11/16 tirs lliures. 24 rebots (7 Schaftenaar). 20 assistències (5 Sàbat). 82 valoració (19 Rozitis).PARCIALS:15-22, 27-21m 22-19, 12-14 i 6-8.

El Girona va assaborir la seva tercera victòria en la LEB Or, i ho va fer a la pista del líder, el Tau Castelló, en una pròrroga que va acabar decidint Rozitis, el jugador més qüestionat de l’equip, amb una cistella sota el cèrcol. Alvardo va tenir el triple de la victòria dels locals a les seves mans, però va errar. L’equip de Carles Marco hauria pogut resoldre el partit abans del temps afegit, però controlar el rebot va ser un drama (33 a 20) i tampoc hi va haver encert en els triples. Rozitis (17 punts), que acabaria decidint el partit, es va endur l’esbroncada del dia de Marco perquè era tou en defensa. De fet, té problemes amb els rebots (ahir, només 1).

L’equip va fer un dels seus millors quarts en l’inici del partit, amb el letó aprofitant-se de la baixa de Stainbrook i de les personals de Pavelka. Els gironins, a més, van assecar els tiradors locals amb Jónsson de titular. La segona unitat va millorar les prestacions de la primera, i després d’una cistella de Dani Garcia i un triple de Busquets la diferència es va disparar fins als deu punts (12-22).

En el segon quart els gironins van veure com la diferència s’esvaïa en un tres i no res després d’un 11-0 (25-24). Dos triples de Schaftenaar i Busquets van reactivar l’equip i el duel va entrar en un intercanvi de cistelles amb protagonisme per a Faye, valent en atac. Moto i Dukan van fer mal i després d’un tres més un del camerunès els locals van assolir la seva màxima diferència (42-39), just després del toc d’atenció de Marco a Rozitis. Abans del descans, Cosialls, fent de center, i Sàbat van capgirar la situació (42-43).

Després de la represa, el Girona va patir en defensa pel rebot i en atac només algun triple aïllat i la bona direcció de Dani Garcia permetien tenir el Tau, també erràtic, sota control. A mesura que s’acostava el final, la igualtat persistia, però un cúmul d’errors dels gironins en l’últim minut, rematat amb una pèrdua de Jónsson en l’atac final, va abocar el duel a la pròrroga (76-76). El Tau semblava més sencer i, sobretot, amb menys urgència (82-79), mentre que el Girona tenia problemes en la selecció de tir. Amb tot, un triple de Schaftennar, sense manies, a un minut va igualar el partit. L’equip va defensar bé i en la jugada següent la pilotava arribat a Rozitis, que no va fallar en l’un contra un.

L’equip no ha abaixat els braços en la pròrroga i hem pogut fer una molt bona defensa al final