ACB

Pau Gasol s’ho passa pipa

Bàsquet. ACB. El Barça, sense Calathes ni Westermann, suma l’onzena victòria seguida a la lliga contra un rival a l’alça i el de Sant Boi d’espectador

Barça 107 Saragossa 88

FC BARCELONA:Hanga (17), Higgins (14), Sergi Martínez (3), Mirotic (15), Pustovyi (6) –cinc inicial–, Davies (20), Bolmaro (11), Smits (2), Oriola, Abrines (9), Kuric (10) i Claver. 23/36 de 2. 12/22 triples (4 Hanga, 3 Abrines, 1 Higgins, 1 Martínez, 1 Mirotic, 1 Bolmaro i 1 Kuric). 25/27 lliures. 33 rebots (8 Davies). 16 assistències (3 Hanga) i 128 de valoració (28 Hanga).CASADEMONT SARAGOSSA:San Miguel (8), Sulaimon (6), Benzing (6), Wiley (14), Sulaimon (6) –cinc inicial–, Justiz, Barreiro (5), Brussino (11), Font (3), Ennis (27), Hlinason (4) i Garcia. 24/38 de 2. 10/24 triples (3 Brussino, 2 Benzing, 2 San Miguel, 2 Ennis i 1 Barreiro). 10/12 lliures. 19 rebots (4 Brussion). 15 assistències (3 Ennis) i 80 de valoració (32 Ennis).PARCIALS:26-26, 29-18 (55-44); 27-28 (82-72) i 25-16 (107-88).

Aquest Barça ja fa por. I no només perquè encadena 11 victòries seguides a l’ACB, sinó perquè ho fa amb una solvència absoluta. Ahir va tombar el Saragossa, que portava sis victòries en els últims vuit partits, sense fer-li falta ni la presència del base titular Calathes ni la del suplent Westermann. Jasikevicius els va deixar fora de la convocatòria al costat de Pau Gasol. Però llavors van aparèixer Hanga i Bolmaro per exercir de directors de joc i fer-ho brillantment. Sis jugadors van arribar o superar els 10 punts en la segona màxima anotació del curs. Dimarts, l’Unicaja en partit ajornat.

El Barça va topar d’entrada amb un Saragossa sòlid que el va castigar en atac amb Ennis com a referent. Però Bolmaro, Davies i Higgins van fer una estirada de 16 punts (53-37) que els aragonesos van maquillar abans d’arribar al descans (55-44).

Al tercer quart el Saragossa es va acostar amb un Ennis imparable (66-63), però va aparèixer Hanga per fer un recital en la direcció i anotació (4 triples) i trencar el matx (82-67). L’últim quart va ser de pur tràmit amb minuts per a tothom. Gasol ja s’ho passa pipa.

Com es veu en el marcador, hem jugat molt bé en atac i molt malament en defensa; després del clàssic pot passar

Pau Gasol, espectador de luxe

El darrer fitxatge estel·lar del Barça va presenciar el partit al costat dels altres dos jugadors descartats, Calathes i Westermann. Pau Gasol s’està entrenant de manera individual però encara li queden unes tres setmanes per poder debutar.