ACB

El Baxi s’exhibeix contra el Fuenlabrada (90-76)

El domini en el rebot, el control de Dani Pérez i els punts de Mason han deixat sense resposta un rival sense esma

El Baxi s’ha imposat amb autoritat al Fuenlabrada (90-76) i es manté en el camí de les posicions de play-off (12-13). L’equip de Pedro Martínez, molt poderós en el rebot, ha exhibit les seves principals virtuts contra un rival que ha acabat traient la bandera ja en el tercer quart amb el seu jugador referencial, Trimble (10 punts), desaparegut en combat. Sajus (15 punts i 11 rebots) ha fet un dels millors partits de la temporada, molt ben acompanyat sota els cèrcols per Eatherton (10 i 9). Mason ha estat el més actiu en atac (16 punts).

El Baxi ha sortit amb més ritme i amb una gran actitud en el rebot ofensiu contra un rival que n’és especialista (5 contra 1 en el primer quart) amb Sajus fent-se lloc en totes les jugades. Mason ha sortit encertat i s’ha notat la presència de Dani Pérez per ordenar les accions i decidir quan calia córrer o quan calia parar. L’equip, a més, ha sabut defensar Trimble, que només ha aparegut amb comptagotes. La diferència s’ha enfilat als nou punts després d’una cistella de Mason (16-9). Ha hagut de saltar a la pista un manresà, Marc Garcia, sempre motivat contra el seu exequip, per igualar el partit, tot i que la segona unitat de Pedro Martínez (Ferrari, Rafa i Sima) també ha funcionat.

En el segon quart set punts gairebé seguits de Marc Garcia, amb dos triples inclosos, han obert el partit (28-27), però Ferrari ha sabut trobar passades de mèrit a Eatherton, que ha trobat el seu espai en atac. Ha aparegut finalment Trimble i la lluita pel rebot s’ha igualat, però un cop més Mason, amb cinc punts seguits, i una assistència màgica a Eatherton han mantingut l’equip sempre amb millors sensacions que el rival, fet que s’ha corroborat amb una esmaixada de Vaulet (49-39), contra un rival espès des del tir lliure (5 de 13).

La victòria s’ha acabat de llaurar en el tercer quart. Janning, inèdit en el primer temps, ha clavat des dels 6,75 el 56-40. El Fuenlabrada, desdibuixat, ha intentat resoldre en accions individuals, mentre que els catalans han anat a la seva, jugant molt bé amb els pivots en transició i rematant des de fora quan ha calgut, com en una penetració de Mason que ha augmentat la diferència fins als 19 punts (71-52).

En el darrer quart s’ha mantingut la superioritat manresana i la diferència ha arribat als 23 punts (84-61) després de dos triples de Janning i Ferrari, fet que ha propiciat un relaxament lògic en els minuts finals.