Eurolliga

L’Spar Girona ha de recuperar 8 punts a l’Avenida (66-74) per ser a la final a quatre

L’Uni ha anat sempre per darrera menys en el 9-8, després del qual encaixava un 0-12

L’Spar Girona ha perdut el primer partit de l’eliminatòria de quarts de final de l’Eurolliga, que es tanca aquest divendres (19 h) al mateix pavelló de l’Avenida. L’Uni ha anat sempre èr darrera en el marcador menys en el 9-8, després del qual encaixava un 0-12 i, la màxima castellana, era de 18 a mig tercer quart (30-48).

Per darrera

L’Avenida ha lligat un parcial de 0-12 (9-20) després que l’Uni es posés per davant per primer cop (9-8). Palau de tres després de temps mort de Julbe l’ha trencat per acabar el primer quart (12-20) i ser la tercera groga en anotar, després de Reisingerová (2-6 i 4-8) i Eldebrink (7-8 i 9-8 de 6,75 m). Les locals, més fortes a l’inici (0-,6 Cazorla) han vist com els assenyalaven tres faltes en atac.

Ferrari, Elonu i Gray s’afegien a la nòmina d’anotació de l’equip gironí (18-22), que sense continuïtat tenia en Araújo al servei de fons la següent aportació en joc (21-27). Les blaves, en canvi, sí aconseguien anotar amb freqüència amb accions d’u contra u de fora cap a dins (21-29 Cazorla, 9 punts al descans) i, quan apareixia la zona, Milic anotava del coll de l’ampolla (23-33) i de prop (23-35) per establir la primera màxima de 12, que es mantindria al descans (27-39) després dels dos tirs lliures de Hayes a 1,9.

Aigua

Vasic a 6:15 per acabar el tercer quart obria el seu compte i el de l’Uni en joc al tercer quart, amb els tirs de Reisingerová i Eldebrink sense tocar cèrcol, un u contra tres de Gray i una acció antiesportiva molt lletja de Hayes sobre la txeca que empetitia l’Spar Girona, 18 avall a 5:53 (temps mort de Julbe). Millor darrere, tot i el desencert l’Uni s’acostava i era Íñiguez el que havia de recórrer al minut (36-48 Reisingerová amb addicional a 4:22.

Els tirs lliures d’una falta de la pivot i la tècnica de Julbe a 3:39 refredaven la reacció groga (36-50) i el triple de Leo Rodríguez acabada de sortir per primer cop neutralitzava un altre 2+1 de la txeca (39-50), amb poc aire al final del tercer quart i cometent la tercera, en atac a 8,2 segons (41-55).

Eldebrink ha obert el darrer quart de tres (44-55) i Leo, la desena en sortir per a l’Avenida –l’Uni juga amb nou– feia el seu segon triple en quatre minuts (44-58). Labuckiene i Gray han posat l’Uni a deu (48-58) i la lituana d’ofensiu espantava les locals a 5:55 (51-58 amb addicional).

Katie Lou de triple lateral feia tornar la barrera psicològica i l’altra interior, Milic, la dotzena (51-63) amb Labuckiene com l’argument gironí (53-63) abans que Vasic imposés la qualitat a la força bruta sobre Hayes(55-63) i amb l’esquerra a anella passada després d’una bona defensa reduís el marge a dues possessions (57-63) a menys de tres minuts.

El tercer triple de Karlie Samuleon al límit de la possessió després de temps mort castellà donava aire a les locals i Gray i Vasic de prop hi insistien (61-67). Però Milic amb addicional i Cazorla després de recuperació, fàcil, deixava el 61-72 a 1:05. Reisingerová li ha tornat després de la pausa de Julbe (64-72) i el tap d’Araújo a la bosniana donava una possessió extra a l’Uni, que Vasic de 6 m en suspensió transformava en or: 66-72. Hof a 4,5 segons ha fet el 66-74