Lliga femenina

L’Avenida força el desempat a la pista del València (74-76)

La Lliga Femenina es decideix dijous a Salamanca

La final de la Lliga Femenina es decidirà dijous a Salamanca després de la victòria de l’Avenida a la Font de Sant Lluís, la pista on havia perdut en la lliga contra les taronges i en la copa contra l’Spar Girona.

El València ha apostat per les seves interiors per controlar el partit des de l’inici (11-4 i 17-8 Gulich de 6,75 m). L’Avenida entrava al partit amb un 0-8 al primer quart (19-18) i amb el seu primer triple al cinquè intent en el segon: 35-29 Katie Lou Samuelson. El 2-13 amb el València col·lapsat en atac posava les blaves per davant (35-37) a 1:15 pel descans. Sílvia Domínguez al límit del descans, de lluny, confirmava la iniciativa de l’Avenida al descans (39-42).

El partit ha pujat de temperatura a l’inici del tercer quart amb una tècnica a Trahan-Davis en nua acció amb Hayes. Alarie després de recuperació i creuant la pista feia el 45-50. Casas assistida per Carrera donava aire al València (54-56) al final del tercer quart, amb tap posterior de la gallega a Domínguez i Romero empatant a 56 al límit del període.

El segon triple de Domínguez (2/2) donava la iniciativa a l’Avenida al darrer quart. Carrera posava el seu equip per davant a menys de 4 per acabar (66-65) però les castellanes entraven a l’últim minut per davant (67-69) i Katie Lou Samuelson al límit de la possessió a 20 segons feia el 67-72.

Carrera ha anotat ràpid (69-72) però sense bonus el València anava fent faltes i les castellanes no fallaven els tirs lliures (71-76) abans que Casas tanqués el marcador amb un triple a la desesperada.