LEB Or

Un dia més a l’oficina

Bàsquet. El Girona signa el tres de tres amb Marc Gasol al parquet, amb un inici brillant en atac, coral, però sense tancar el partit fins al tram final

Girona 98 Palma 77

BÀSQUET GIRONA:Vila (11), Jawara (4), Stürup (4), Franch (10), Gasol (21) –cinc inicial–; Sàbat (7), Molins, Vecvagars (18), Sorolla (6), Sevillano (14) i Delgado (3). 23/37 de 2, 10/24 triples (4 Vecvagars, 2 Gasol, Sàbat i Sevillano) i 22/26 tirs lliures, 34 rebots (10 Gasol), 12 assistències (3 Gasol) i 113 de valoració (31 Gasol).PALMER ALMA MEDITERRÀNEA PALMA:Van Beck (37), Figueras (4), Fjellerup (16), Pavelka (2), Mendy –cinc inicial–; Peñarroya, Kostadinov, Feliu, Ruesga (5), Ikpeze (3) i Lundqvist (10). 21/40 de 2, 8/20 triples (4 Van Beck, 2 Fjellerup i 1 Ruesga i Lundqvist), 11/18 tirs lliures, 23 rebots (6 Fjellerup i Ikpeze), 11 assistències (7 Figueras) i 62 de valoració (32 Van Beck).PARCIALS:32-19, 20-27 (52-46), 19-15 (71-61) i 27-16 (98-77).

La cinquena victòria del Girona en la lliga no passarà a la història, més enllà que pugui formar part d’una ratxa que s’allargarà més o menys en el temps en funció de fins a quin punt l’equip depengui de l’aportació individual del seu president. De moment, tres de tres i dimarts que ve sense jugar a Oviedo. Per tant, la prova del cotó serà el Dia dels Innocents a Barris Nord.

Sí que pot ser recordat l’últim partit de l’any a Fontajau per la lesió de Karamo Jawara, l’altre pivot titular i que es va perdre sis dels set partits de la ratxa que va acabar amb la destitució de Carles Marco –el pivot torna quan Sargatal dirigeix l’equip a Sant Sebastià, abans de l’aturada i el debut de Gasol. “Sembla que té relació, no és el mateix punt que l’altra vegada”, deia el tècnic sobre els problemes a l’esquena del jugador, que aporta la força bruta a la pintura, retirat a 5:27 per a la mitja part després d’assistir Sevillano d’ofensiu (43-32). El badaloní, Vecvagars o Vila són els que, a l’ombra de Gasol, van aportar el que necessita l’equip per continuar guanyant, més enllà d’una defensa que, ahir, no va poder fer res contra Wesley van Beck (37 punts) aplaudit quan a 10 segons cometia la cinquena, antiesportiva.

Festival

Albert Sàbat, a 4 segons per acabar el primer quart i amb addicional al seu triple, feia el 32-19 que suposava la màxima gironina, amb aportació ofensiva de 9 dels 10 jugadors locals. Franch era l’últim titular a anotar just en 5 minuts: 15-10 i parcial de 7-0 amb triple de Gasol (11-10) per donar l’avantatge definitiu al Girona. El president s’asseia a 3:47 i 26 segons després, el Palma empatava amb un 0-5 que Sevillano de tres tallava després de temps mort local (18-15). 8 punts quasi seguits de Vecvagars i l’acció del capità completaven el 12-0. Van Beck (8 punts en el primer quart) arribaria amb 25 al descans (52-48), i els vermells, incapaços de frenar el seu un contra un, amb bloc directe o sense.

Marc Gasol veia com li assenyalaven una antiesportiva a 7:10 per acabar el tercer quart i després d’una acció seva en atac per rescatar l’equip (58-52). Sàbat de tres dos minuts i mig després que Gasol anés a la banqueta aportava punts al Girona (63-56), que no es desempallegava del cuer de la lliga fins que la defensa començava a rutllar, especialment en l’últim quart, i amb Vila d’ofensiu, Gasol de triple frontal i Franch el (85-69) ampliant la diferència. Vecvagars amb 5 punts en els 12 últims segons, l’estirava fins a la màxima de 21.

A la segona meitat hem ajustat la defensa i hem pogut fer una bona transició en atac. Era el focus
Èric Vila
A l’últim quart hem encadenat bones defenses i hem pogut tancar-ho, al principi anotàvem però no teníem el control