LEB Or

Quart triomf seguit del Girona en el retorn de Marc Gasol (78-71)

El president duia cinc partits i s’havia perdut els últims cinc de l’equip (2-3 de balanç) i ha jugat 6:57

El Girona agafa velocitat de creuer amb la victòria a casa contra el Melilla, la quarta seguida, en el retorn del president després de cinc partits –es va lesionar a Madrid contra l’Estudiantes el 16 de gener i a Lleida el 20 va jugar només tres minuts i mig–. L’equip duia 2-3 de balanç sense Marc Gasol, que ha jugat 6:57 en la primera meitat, sortint a l’inicial i amb 4 punts (2/4 de 2 i 0/1 triples), 7 rebots, 2 assistències i s’enfilava a 11 de valoració. Vila (14), Sorolla i Vecvagars (13) , amb els dos bases amb 9 (3 triples cadascun), els màxims anotadors locals. Pels visitants, 21 Rakocevic i 15 l’aler del Girona la primera meitat del curs passat, Àlex Llorca

El dia i la nit

El parcial de 10-0, iniciat per Franch de tres i tancat pel base al contraatac era el primer cop de puny dels locals (10-2 a 7:10), amb Gasol sense mirar cistella i valorant 6. Llorca només ha necessitat 5 segons per recuperar i anotar el 10-4 i, quan Sorolla entrava per Gasol (12-4 al seu propi ofensiu), els cinc titulars de Sargatal ja havien anotat (14-4 Jawara). Sense el president en defensa, Rakocevic clavava el primer triple visitant (14-7) i, amb dos més després de la suspensió de Llorca, capgirava el marcador amb un 0-11 (14-15 a 3:55, temps mort local).

Vila i els triples de Sàbat –contraatac– i de Franch –jugada de fons– donaven entitat a la reacció vermella (9-2, 23-17) i Gasol havia d’entrar a 5,2 segons perquè Sorolla sagnava per un cop en la lluita pel rebot en què li havien assenyalat falta, al servei de la qual Gorgemans de 6 metres tancava el primer quart (23-19).

Un altre partit

Jawara després de revers recuperava la màxima (31-23 a 4:27, temps mort visitant) en un segon quart que començava amb Gasol eixugant el tros de parquet on havia caigut Sorolla. Després de fer el 25-21, el president s’asseia i era Sevillano amb dues accions qui hi posava els punts amb dues entrades. Sàbat assistint Sorolla i desde quasi 8 metres enfilava la màxima (38-29). El capità, amb el defensa passant el bloqueig directe per darrera, trencava el 0-5 amb un altre triple (3/5 41-34) per marxar als vestidors 7 amunt amb el partit molt més alentit respecte el primer quart.

Suficients

Sorolla a dues mans esmaixava l’assistència de Franch per situar la barrera psicològica (49-39). Era el sisè punt del tortosí en el tercer quart, en l’inicial en el lloc de Gasol, i Vila a 1:08 enfilava la màxima a 11 amb el seu setè punt seguit triple inclòs (58-47). Jawara obert la deixava amb els 13 amb què començaria l’últim quart (60-47).

Vila (11è punt) a dues mans assistit per Sàbat i Vecvagars (9è) en transició encarrilaven els últims minuts (64-51), amb el bescanoní aguantant l’intent dels visitants (70-59 a 4:19). Franch a 2:59 hi posava el colofó de triple lateral (73-59), el tercer del base titular (3/4) i Vila s’asseia a 1:16 amb 14 punts.