Lliga femenina

Diumenge, amb l’equip de gala

Lliga femenina. Les jugadores de l’Spar Girona duran el nom de dotze dones de referència al país, escollides per l’afició

L’Spar Girona juga diumenge a Fontajau (a les 18.05 h) El partit de totes, per commemorar el Dia Internacional de la Dona. Serà contra La Laguna, i l’Uni prepara un seguit d’accions; d’aquestes, la primera que es va anunciar va ser l’uniforme que portarà l’equip, de color lila. Les dotze jugadores de la plantilla lluiran, també, el nom de dotze dones pioneres que han fet avançar la societat cap a la igualtat i la no discriminació. Han estat escollides mitjançant una consulta popular, amb prop de dos mil vots, i són Isabel Vila i Pujol (Sabadell, 1843. Republicana i lluitadora pels drets dels treballadors. Considerada la primera sindicalista catalana), Cristina Cervià i Sancho (Girona, 1965. Actriu i directora teatral), Núria Terés i Bonet (Barcelona, 1962. Biòloga, professora d’educació secundària i tutora d’adolescents amb trastorns mentals), Muriel Casals i Couturier (Avinyó, 1945. Economista, professora universitària i política. Presidenta d’Òmnium Cultural), Antònia Adroher i Pascual (Girona, 1915. Mestra i activista política, fundadora del Partit Obrer d’Unificació Marxista), Caterina Albert i Paradís (l’Escala, 1869. Una de les millors prosistes de la literatura catalana de tots els temps i referent del modernisme), Maria Oliveras i Collellmir (la Masia del Morató, Argelaguer, 1910. Primera metgessa anestesiòloga catalana), Roser Llop i Florí (Figueres, 1961. Escorta del CB Adepaf Figueres), Salvadora Catà i Verdura (Canet de Mar, 1902. Primera dona republicana condemnada a mort pel franquisme i afusellada a Girona, Francina Boris i Codina (Girona, 1915. Locutora de ràdio), Neus Català i Pallejà (els Guiamets, 1915. Activista antifeixista, membre de les Joventuts del Partit Socialista Unificat de Catalunya durant la Guerra Civil espanyola i supervivent del camp de concentració nazi de Ravensbrück) i Anna Casabella Casares (l’Escala, 1990. Jugadora i entrenadora).

“Tots els noms proposats són dignes de ser representats per les nostres jugadores, però malauradament només poden ser 12”, puntualitza l’Uni.

Primer, l’Araski demà

L’Spar rep demà l’Araski (19 h), un partit que s’hauria d’haver disputat el 9 de gener. L’equip vitorià va derrotar dissabte La Laguna (60-71) i arriba avui a Girona sense entrenar-se. En aquest últim partit, Leia Dongue, campiona de lliga amb l’Uni el 2019, va acabar amb 23 punts i 7 rebots, però va destacar pel seu intent fallit d’esmaixada a dues mans després de recuperació. La moçambiquesa (1,86 m, 1991) és la tercera màxima anotadora de la lliga (15,53 per partit).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)