Lliga femenina

Arriba el ‘march madness’

Bàsquet. L’Uni podria acabar jugant deu partits abans que s’acabi el mes, cinc dels quals contra l’Avenida sumant els duels de l’Eurolliga, una possible final de la copa i la lliga

Fa deu anys els duels entre el Barça de Guardiola i el Madrid de Mourinho van arribar a la màxima expressió quan els dos equips van encadenar partits seguits en la copa, la lliga i la Champions. Tothom, començant per l’entorn i els mitjans afins a cada equip, va quedar exhaust de l’experiència. La rivalitat Avenida-Uni amenaça de posar també a prova els nervis de tots els implicats. De fet, l’olla ja ha començat a bullir a Salamanca, on consideren que les gironines no haurien d’haver accedit a les semifinals. A Girona es demana que es rebaixi la tensió, però cada partit dels que han de venir serà, literalment, una final. Dels deu partits que pot acabar jugant l’Uni abans que acabi el més, cinc podrien ser contra l’Avenida: tres en l’Eurolliga, un en la final copa i un en la lliga.

Comença el xou

No només de l’Avenida viurà l’equip de Julbe les pròximes setmanes. El festival comença demà a Fontajau (18.05 h) contra el Clarinos, rival idoni perquè totes les jugadores es reparteixin els minuts. L’Avenida va guanyar dimecres a la pista del Gernika amb només set jugadores del primer equip, una situació similar a la que va viure Julbe a principis de temporada. Nogaye Lo, Maria Fasoula i Kaitie Lou Samuelson estan lesionades; Elonu encara no havia signat, i Kahleah Copper era als EUA. Avui les de Roberto Íñiguez juguen a la pista de l’Ensino en una situació similar perquè Elonu encara no hi serà. El desgast físic, doncs, serà rellevant just abans del primer partit de l’Eurolliga dimecres vinent.

Fer-se la víctima

La sensació que hi ha a Salamanca és que hauran d’apel·lar a l’èpica i a la cridanera afició del Würzburg per tombar les gironines. Ni Elonu, per l’Avenida, ni Onyenwere, per l’Uni, podran jugar els duels europeus, però sí que formaran part de les rotacions en la copa, on els dos equips es podrien trobar en la final (dia 27 a València) i en el duel de la segona volta, que estava fixat per al dia 16, però que s’acabarà jugant després de l’eliminatòria europea, que es podria resoldre precisament el 16 si un dels dos equips guanya els dos primers partits del polèmic play-off de quarts de final.

La tragèdia de Würzburg

Kahleah Cooper, una de les grans estrelles de l’Avenida, és als EUA amb permís del club després que dimarts conegués la mort del seu germà. Des del club s’ha confirmat que s’espera que la jugadora torni aquest cap de setmana i pugui jugar dimecres contra l’Uni. La situació de Katie Lou Samuelson, triada en el cinc ideal de l’Eurolliga 2020/21, és diferent. Va anar als EUA per tractar-se d’una lesió però a Salamanca desconeixen la data de retorn i des del club la donen per perduda, una de les raons del fitxatge d’Elonu, que juga en la mateixa posició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)