FIBA Champions

Una mica més d’història

Bàsquet. FIBA Champions League. El Baxi Manresa derrota el Tofas Bursa en la darrera jornada de la fase de grups i es classifica per als quarts de final com a primer

Baxi Manresa 85 Tofas Bursa 70

BAXI MANRESA:Thomasson (10), Pérez, Sima (14), Vaulet (8) i Maye (12) –cinc inicial–; Francisco (10), Moneke (14), Garcia, Steinbergs (4), Martínez (2) i Valtonen (11). 24/41 de 2 punts. 4/29 triples (2 Francisco, 1 Valtonen i 1 Vaulet). 25/31 tirs lliures. 50 rebots (16 Sima). 22 assistències (7 Pérez) i 115 de valoració (22 Sima i 21 Moneke).TOFAS BURSA:Ennis (13), Ugurlu (2), Simmons (6), Cook (23) i Zubcic (13) –cinc inicial–; Cruz (10), Tanisan, Shepherd, Arslan, Zukauskas (3) i Yasar. 17/33 de 2 punts. 8/25 triples (3 Zubcic, 2 Cruz, Cook i 1 Zukauskas). 12/17 tirs lliures. 31 rebots (7 Cook i Simmons). 9 assistències (4 Ennis) i 66 de valoració (19 Cook).PARCIALS:19-9, 20-18 (39-27), 20-24 (59-51) i 26-19 (85-70).

El Baxi Manresa va escriure una altra pàgina gloriosa de la història del club en classificar-se per als quarts de final de la FIBA Champions League davant de la seva afició, que va omplir el pavelló del Nou Congost i es va entregar i va donar el seu suport als jugadors des del primer fins a l’últim minut. Els manresans van derrotar per 85-70 el Tofas Bursa turc i van acabar primers del grup. Necessitaven guanyar per classificar-se i fer-ho per més de sis punts per ser primers i tenir al seu favor el factor pista en els quarts de final.

El conjunt de Pedro Martínez va dominar gairebé tot el partit i va arribar a tenir una màxima diferència de 16 punts. En atac van destacar Sima i Moneke, que van anotar 14 punts cada un, i tres jugadors més van superar els 10. Sima també va agafar 16 rebots i va ser el més valorat (22). L’equip, que no va estar gens bé en els llançaments triples (4 de 29), va destacar en conjunt en els rebots i en va agafar 50.

Després d’uns primers minuts de tempteig, els manresans van centrar la seva defensa i amb un parcial de 15-0 es van situar amb 12 punts d’avantatge, 19-7. Van començar a agafar rebots i van poder córrer al contraatac amb encert. El conjunt turc va millorar en el segon quart i va retallar una mica la diferència fins a només 5 punts (28-23) aprofitant els problemes per anotar dels locals, que ho van acabar fent des de la línia dels tirs lliures i van arribar al descans amb 39-27, novament 12 punts de marge.

En l’inici de la segona meitat, els manresans van tenir problemes, no van estar fins en els llançaments i van fallar molts triples. Els turcs es van apropar fins a només 3 punts (49-46). Moneke i Francisco, anotant per fi un triple, van ser fonamentals per fer un parcial de 10-0 i tornar a avançar-se amb més de deu punts (59-46). El Tofas Bursa va continuar lluitant en els darrers 10 minuts per apropar-se en el marcador. Els manresans van resistir, i agafant molts rebots i fent cistelles en moments decisius es van mantenir a davant i van ampliar el resultat fins als 15 punts finals que els van portar als quarts.

LA DADA

50
rebots van agafar.
Els jugadors del Baxi Manresa, 29 en defensa i 21 en ataca. Yankuba Sima va destacar amb 16 (9 en defensa i 7 en atac)