FIBA Champions

Jo hi vaig ser

Bàsquet. FIBA Champions League. El Nou Congost serà una caldera per viure avui (20.30 h) un dia històric amb el Baxi Manresa cap als quarts

El Nou Congost viurà avui (20.30 h DAZN/Esport3) una nit per a la història. El Baxi Manresa pot escriure una pàgina més de la seva gloriosa temporada. Una temporada de somni absolut en què ningú pensava que en la jornada 25 aniria tercer a l’ACB només superats pel Barça i pel Madrid –al qual va enfonsar diumenge– i ni tan sols que el camí en la competició europea es podria allargar tant. Els de Pedro Martínez tenen a les seves mans passar als quarts de final i ho faran en un pavelló ple a vessar amb una afició entregada i renovada. Aconseguir tenir entrada avui al Congost és com que et toqui la loteria. Tothom hi vol ser. Ningú s’ho vol perdre. D’aquí a uns anys qui avui pugui viure l’ambient que hi haurà al Nou Congost podrà dir: “Jo el 22 de març del 2022 vaig ser al Nou Congost en el partit a cara o creu contra el Tofas.” Per a la cita s’ha fet una crida a anar de vermell, hi haurà batucada i des d’una hora i mitja abans ja hi haurà ambient a l’exterior del Congost.

Què fa falta per passar?

Els manresans passaran als quarts si guanyen. Si perden queden eliminats. Si la victòria és per menys de sis punts, els de Pedro Martínez acabaran en la segona posició i tindran un en creuament pitjor. Si guanyen de sis punts o més acabaran líders. En el partit d’anada disputat a la pista del Tofas el Baxi va perdre 74-68.

El Tofas, rival perillós

Arriba després de superar el cap de setmana el Yalova (75-66) en la lliga turca, on ocupa la setena posició amb 13 victòries i 10 derrotes, sis més que el líder, Fenerbahçe (20-4). Els turcs, amb referents com ara Tyler Ennis, Pako Cruz o l’exjugador del Manresaa, Zubcic, van quedar líders en la primera fase amb un balanç de 4-2 en un grup on hi havia l’Estrasburg, l’Oostende i el Kalev. Una de les revelacions del curs, Valtonen, parla del duel: “Seran físics i durs, rebotegen bé… tenim la possibilitat de revenja; hem tingut un gran ambient tot l’any, esperem un ple i cal fer soroll!”.

No és habitual poder-te jugar ser en uns quarts a Europa a casa, ho donarem tot i sabem que la nostra afició també
Rafa Martínez

El sorteig dels quarts serà divendres

A falta d’una jornada per acabar la lligueta del Top16 hi ha 8 equips que es disputaran les cinc places que hi ha en joc per als quarts (al millor de tres partits). Ja tenen plaça assegurada l’Unicaja, el Tenerife i l’Estrasburg. Divendres es farà el sorteig dels emparellaments entre els millors primers i els segons. La Final Four es disputarà a Bilbao del 6 al 8 de maig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)