ACB

El ‘nou’ Nou Congost, urgent

Bàsquet. FIBA Champions League. L’ampliació del pavelló costarà entre 5 i 7 milions d’euros i hauria de començar l’estiu del 2023 després de tenir el projecte per ampliar-hi la capacitat

La final a quatre a Bilbao només ha servit per constatar una evidència: el Nou Congost ha quedat petit. Més enllà que el curs vinent continuï o no Pedro Martínez, continuï o no Moneke... qui s’ha de quedar a Manresa tant sí com no és el projecte d’ampliació del pavelló. L’alcalde de la ciutat, Marc Aloy, va xifrar entre 5 i 7 milions d’euros el cost per poder tenir més capacitat en un escenari estrenat fa 30 anys (1991) i on no s’ha fet pràcticament cap millora. El mateix Aloy explicava, a través de la xarxa social Twitch als periodistes Pol Rodríguez i Àlex Alegre la intenció de l’Ajuntament: “Cal modernitzar-lo, actualitzar la refrigeració, els marcadors, el parquet, adaptar-lo a les normatives que s’han anat canviant durant aquests anys, millorar-hi l’accessibilitat, el sistema d’evacuació... i aprofitar tots aquests canvis necessaris per ampliar-lo i adequar-lo perquè pugui acollir actes culturals de gran format, per exemple, que Manresa no té cap espai d’aquestes característiques.” La situació actual és que s’estan redactant un plec de clàusules per al concurs que ja té una partida assignada del pressupost del 2022, i a l’estiu està previst que s’esculli la proposta guanyadora.

Capítol a part, esportivament el club haurà de fer ara molta feina per mantenir, primer de tot, l’estructura central de la plantilla per tenir feina avançada com Sima, Jou, Dani Pérez i Dani García o Steinbergs, i després buscar les peces per poder mantenir la il·lusió al Nou Congost perquè continuï quedant-se petit tot i que hi hagi ampliació. La clau, però, de mantenir l’èxit sobretot serà intentar mantenir Pedro Martínez.

400.000 euros de premi

El campió es va endur un milió d’euros; el segon classificat (Baxi), 400.000 euros; el tercer se’n va emportar 200.000 i el quart, 140.000.

LES REFLEXIONS

Als aficionats del Manresa no cal que se’ls expliqui que un any ets a dalt i un altre tocarà patir; és la idiosincràsia, però estem treballant per ser més estables
Fa cinc anys, quan érem a la LEB, hi havia 2.500 abonats que van continuar al club perquè entenen perfectament com és aquest club
Josep Sáez
PRESIDENT DEL BAXI MANRESA

El Baxi-Barça estarà a vessar

L’afició vol fer una rebuda espectacular al seu equip dissabte en el darrer partit de la lliga regular al Nou Congost de Manresa, contra el Barça. Serà dissabte a tres quarts de nou del vespre. Estarà a vessar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)