ACB

El segon és el Pato

Bàsquet. ACB. El Girona incorpora l’aler argentí, que s’afegeix a Quino Colom en el capítol de fitxatges

Patricio Pato Garino Gullota (1,98 m, 1993) és el segon fitxatge del primer projecte del Bàsquet Girona a l’ACB. L’aler nascut a Mar del Plata i nacionalitat italiana i argentina, arriba del Nanterre i ha disputat l’ACB i l’Eurolliga. Ha jugat al Baskonia (2017-20) i al Zalgiris Kaunas (2020/21) –64 partits a l’ACB i 55 a l’Eurolliga– i, abans, va debutar a l’NBA amb els Orlando Magic.

Garino és el segon fitxatge de l’equip que entrenarà Aíto, després del de Quino Colom anunciat dimarts –la seva rotació seria Josep Franch, amb contracte, i el tercer base pot ser Pol Figueras. El Pato coincidirà amb el també argentí Maxi Fjellerup –cap dels dos ocupa plaça d’extracomunitari– al perímetre gironí. A la pintura, de moment hi ha Èric Vila, Marc Gasol i Jaume Sorolla.

Un calvari

Girona és una oportunitat per a aquest aler internacional argentí, que aquest juliol ha disputat els dos partits de classificació per al mundial amb l’albiceleste que lideren Scola, Campazzo, Laprovittola i Deck. El darrer curs a França ha jugat poc per la sèrie de lesions que l’ha castigat des que el novembre del 2019 es va trencar el lligament encreuat del genoll dret. El 2020 va entrar a la sala d’operacions per ser intervingut dels dos meniscs i, l’any passat, una lesió muscular –isquiotibials– abans dels Jocs va limitar a dos partits la seva participació a Tòquio. Una recaiguda va fer que deixés el Nanterre al gener, després de no jugar-hi des del novembre. El tractament amb plasma a què es va sotmetre a Madrid és el que li ha de permetre haver girat full al seu calvari.

Patricio ‘Pato’ Garino
Aler 1,98 m
Mar del Plata (Argentina)
17/5/1993 29 anys
Trajectòria
2012-16 Washington (NCAA)
2016/17 Austin Spurs (D-League)
2017 Orlando Magic (NBA)
2017/20 Baskonia (ACB)
2020/21 Zalgiris Kaunas (Lit.)
2021/22 Nanterre (LFB)
Lliga francesa 2021/22
Punts 4
Tirs de dos 53,3% (8/15)
Triples 25% (3/12)
Tirs lliures 63,6% (7/11)
Rebots 3
Assistències 1,1
Minuts 20:00
Partits 8
Valoració 5,8
Selecció argentina
Internacional absolut des del 2015

RECUPERAT?

Ens ajudarà des de la seva comprensió del joc i els espais. Té una alta efectivitat en el tir, capacitat i equilibri defensiu
Jordi Plà i Comas
És un acord que per a mi val molt. El retorn de Girona a l’ACB és un projecte molt gran i podem fer coses boniques
Patricio ‘Pato’ Garino
2
partits
de classificació per al mundial ha disputat Garino, que al gener va deixar el Nanterre
Patrocini

Oriola: o Fontajau o el Nou Congost

Pierre Oriola (2,08 m, 1998) és l’objectiu de dos dels catalans de l’ACB. El que era capità del Barça veia amb molt bons ulls l’opció del Girona, fins que el Baxi Manresa s’hi va interessar. Al Bages, on ja hi va jugar (2010-12), coincidiria amb Pedro Martínez, l’entrenador que va tenir al València quan el targarí va mostrar les seves millors prestacions, que li van obrir les portes del Palau Blaugrana. La conversa que ha tingut amb Marc Gasol, amb qui va guanyar el mundial del 2019, fa que Oriola dubti en l’elecció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)