ACB

Creix en el joc i en els resultats

Bàsquet. ACB. El Bàsquet Girona està anant de menys a més; suma dues victòries en els últims tres partits

Si hi ha una cosa que és innegable és que el Bàsquet Girona està anant a més. El projecte gironí necessita estabilitat, i amb l’arribada de Pierre Oriola i la marxa de Bursac l’equip ja té una base consolidada per continuar creixent. I això s’està veient no només en el joc, sinó en els resultats després d’encadenar dues victòries en els últims tres partits. L’exhibició que va fer la setmana passada contra l’UCAM Múrcia és una demostració del pas endavant que ha fet l’equip i al Palau Blaugrana, contra un dels millors equips d’Europa, va demostrar que té un caràcter ambiciós; no va abaixar mai els braços, ni quan es perdia de 18 punts, i va estar a punt de donar la sorpresa. El fet de només jugar un partit per setmana ha de donar més hores d’entrenament i de construcció de la plantilla i ara falta que Oriola es posi en forma per tenir més registres a l’equip.

En aquesta primera fase de la temporada hi ha diferents jugadors que s’han consolidat. El fitxatge de Kameron Taylor, tercer màxim recuperador de pilotes (1,7 per partit) darrere d’Evans (Betis) i Sant-Roos (Saragossa), el converteix en un jugador de referència. En el joc interior, Miletic no només ha demostrat que es pot fer un lloc a l’equip, sinó que és una referència de l’ACB, mentre que Èric Vila s’ha consolidat en la posició de tres tot i que havia jugat en la seva etapa de formació en el quatre. Això li ha valgut ser internacional. Ara mateix el maldecap està en la lesió de Josep Franch, que fa que Aíto hagi de jugar amb Quino Colom i Pol Figueras.

Aíto, optimista

El tècnic del Bàsquet Girona fa un balanç de les set primeres jornades en clau positiva: “La gent pot estar contenta perquè hem perdut contra el Madrid i contra el Barça lluitant, però això ens serveix de poc; cal entendre que en un equip en què la majoria de jugador no havien jugat a l’ACB no n’hi ha prou que els expliqui coses, sinó que han d’aprendre i això vol dir temps i esforç.”

Vila, Prkacin i Miletic marxen a les finestres FIBA

L’ACB s’atura aquesta setmana per deixar pas als compromisos internacionals. Tres jugadors del Bàsquet Girona, Roko Prkacin, Dušan Miletic i Eric Vila, han estat cridats per les seves respectives seleccions per disputar la tercera i quarta jornades del classificatori per al mundial del 2023. Èric Vila s’estrenarà amb la selecció espanyola absoluta. 6 partits en la lliga ACB han estat suficients per convèncer el seleccionador, Sergio Scariolo, d’incloure’l dins la convocatòria. El bescanoní podria debutar el dia 11 de novembre contra Itàlia o el 14 davant Països Baixos. Per la seva banda, Dušan Miletic formarà part de la selecció de Sèrbia, també per primera vegada. L’inici de temporada que està fent el pivot de 24 anys ha portat el seu seleccionador, Svetislav Pešic, a incloure’l en la convocatòria per disputar els dos enfrontaments, el dia 11 de novembre contra la Gran Bretanya, i el dia 14 contra Turquia. La Copa del Món se celebrarà entre l’agost i el setembre del 2023 a Filipines, el Japó i Indonèsia. Roko Prkacin anirà convocat amb la selecció croata, amb la qual ja va disputar l’Eurobàsquet aquest estiu passat. En el seu cas jugarà la prequalificació de l’Eurobàsquet 2025. Croàcia s’enfrontarà a Àustria el dijous 10 de novembre i en territori croat contra Polònia el diumenge 13 de novembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)