Lliga femenina

L’Spar Girona es retroba amb el triomf a Lugo (58-72)

Ornella Bankolé, titular, rep un cop al genoll a 3:38 per acabar el tercer quart i no torna a sortir

Triomf de l’Spar Girona a la pista de l’Ensino, que havia guanyat el seus últims tres partits en una pista en la què a principi de curs hi havia caigut l’Avenida. El 0-11 amb punts de Gardner (4) i Sykes( 7) al tercer quart deixaven el 33-47 a 4:04. Les dues nord-americanes, 24 i 19 punts, encarrilaven el triomf i, a 3:38, Ornella Bankolé deixava el parquet amb un cop al genoll i no sortia més.

Mar Ibern entrava per Bankolé a 1:31 per acabar el primer quart, per la segona de la francesa i amb la màxima gironina després del triple de Parra (10-18). Sykes en la primera possessió del partit obria el marcador de 6,75 m (0-3) i a 9,9 era qui fallava els dos primers tirs lliures de l’Uni (8/10 al primer quart). L’Ensino sobrevivia des del triple (5-7, 8-11 i 14-18) i quan podia córrer o disposar de segones opcions des del rebot (4).

El desè punt de Gardner situava el 16-22 al marcador. Sykes de lluny i Tolo de sota, després de temps mort local, establien la barrera psicològica (16-36) completant el 0-8 que havia obert l’australiana des de 4,6 m. Aliaga a 1:50 pel descans obligava Bernat Canut a gastar el segon temps mort (28-32), amb l’atac encallat –anoten Gardner i Flores, de fora cap a dins (24-32)– per la permissivitat dels àrbitres –hi ha falta i tècnica a Sykes a 5:49– amb la defensa local. Labuckiene a 1,4 segons donava aire a les grogues (31-36) amb el seu primer triple a la lliga, després que Giomi amb una cistella i una defensa sobre Tolo deixés el 31-33.

Tolo veu com li assenyalen 3 segons a 6:09 i falta disputant un rebot defensiu a 5:50 quan a Gardner n’hi acabaven de xiular una molt discutida per la banqueta visitant. Encara bo que la MVP del curs passat mantenia la inspiració amb 4 punts (33-42), com Sykes que amb addicional engreixava el parcial de 0-9 que deixava la màxima en 12 (33-45). Les dues ja havien anotat al contraatac i, quan la 20 feia una penetració marca de la casa a 4:04 Antonio Pernás ho havia d’aturar amb el 33-47. El triple d’Aliaga sobre la botzina arriba en una acció en què Bankolé rep un cop al genoll i, el tercer quart, s’acaba 41-51 amb dues accions seguides de Ginzo.

Gardner amb 4 punts al primer minut de l’últim quart recuperava la màxima (temps mort local a 9:02 amb 41-55, 20 de la californiana) i Labuckiene l’enfilava 41-57 després de la pausa. Prieto de costat a costat signava el 50-59 a 4:08 i Bernat Canut es veia obligat a aturar-ho. Les dues pivots de tir lliure i Parra de 6,75 m feien el 52-66 i amb les dues pèrdues de Sykes (6) baixant la pilota Canut tornava a demanar minut, ara a 1:09 amb 56-67 i Gardner a 45 segons hi posava el llaç amb 2+1 (56-70) i Sykes en suspensió deixava la màxima en 16 (56-72) abans que la falta d’Ibern servís a Roundtree per tancar el resultat de tir lliure.