ACB

El Bàsquet Girona es desfà en un tercer quart nefast a Múrcia (102-79)

El Bàsquet Girona competeix en els primers dos quarts, però es desfà a la represa amb un Anderson inspirat des de la distància-17 punts en 13 minuts- i amb Taylor -23 punts i 20 de valoració- com a única amenaça gironina. Els d’Aito García Reneses no troben la reacció, ni l’actitud suficient i buscaran una victòria molt important el pròxim enfrontament a Fontajau contra el cuer, el Fuenlabrada, i que podria deixar molt lligada la permanència.

Fragilitat en defensa

Els primers deu minuts han començat amb un intercanvi de cops entre els dos equips a la pintura. Fjellerup i Taylor, amb dos tirs addicionals, han sigut contundents a la zona.

L’encert murcià passava per la fragilitat defensiva gironina. Un parcial de 6-0 local conduït per Radjovic (6) i Mcfadden (4) des de la pintura (10-6). Aito ha aturat el matx. La reacció gironina ha vingut en dues jugades consecutives entre Colom -2 assistències- i Prkacin. Del frec a la pintura se n’ha beneficiat els de Sito Alonso que en 3 rebots ofensius en 6 minuts han accentutat més la dificultat de defensar en bloc del Bàsquet Girona.

Miletic ha sigut el jugador més determinant de la rotació. El serbi ha dirigit un parcial de 0-5 quan faltava 1 minut per concloure el quart. Això no obstant, Diop ha marcat la diferència del quart amb 10 punts -2/2 en triples- i les segones jugades (26-20), la màxima dels primers 20 minuts.

Frec a frec

La rentada de cara des de 6,75 no ha tardat a arribar amb dos triples consecutius de Vila i Hill, fins aleshores amb un 0/3; Jelineck responia (29-26). Ha sigut un moment de rauxa que no ha reflectit el 6/26 global d’encert. Una de les figures que no ha entrat en joc ha estat Marc Gasol ben marcat per Pustovyi, el de Sant Boi no ha tirat en els primers dos quarts on ha disputat 13 minuts.

L’únic jugador per sobre del 40% d’encert en el triple del Girona, Taylor, ha contrarestat els 7 rebots ofensius i els 12 punts d’un Radovic molt actiu a la pintura. El nord-americà ha empatat el matx molt disputat (35-35)

Miletic ha tornat a posar per davant a un Girona. El serbi recollia un rebot ofensiu i anotava (39-41). Jelinek, encertat des del perímetre, ha conclòs el parcial amb el seu desè punt i amb un Girona que anava a remolc dels murcians. Un challenge d’Aito per tap il·legal de Diop a Prkacin, ha permès ajustar el marcador al descans (47-46). Els gironins no han trobat l’encert des del tir lliure després d’uns minuts on els dos equips s’han posat en bonus.

Caiguda lliure

En el tercer quart, Anderson ha aparegut -12 punts, 3/4 en triples- per situar la màxima fins al moment de 20 punts. Només Taylor, que sumava 4 punts consecutius, corregia el poc encert visitant en atac.

A partir d’aquest petit parcial favorable pels d’Aito, el partit ha entrat en una dinàmica molt negativa. Jelinek i, sobretot Anderson, han castigat de 6,75. Els murcians han posat una diferència de 20 punts amb 7 minuts de joc. El Girona ha acabat el quart amb 11/20 en tirs lliures i el Múrcia amb 14 rebots ofensius (77-60).

Resposta insuficient

Els 4 punts inicials de Vila han sigut un miratge. Gasol continuava desaparegut i el Múrcia a través de Mcfadden ho ha aprofitat per carregar el tir (82-64). Per sort dels gironins, els locals han posat una marxa menys en atac i el Bàsquet Girona ha pogut tancar millor el rebot defensiu. Taylor maquillava el resultat des de 3 (82-67) quan faltaven 3 minuts.

La millora d’actitud en defensa ha sigut un altre miratge, contra un conjunt murcià que ja pensava en el partit de Champions de dimarts contra l’Unicaja. Trice ha mantingut la bona dinàmica des dels 6 metres. Pustovyi ha posat les dues xifres al marcador amb un triple sense marca. El matx ha conclòs amb un resultat contundent (102-79).