ACB

El Barça manté el lideratge amb un treballat triomf contra el Gran Canària (87-79)

Laprovittola, amb 27 punts i 27 de valoració, ha estat determinant

El Barça ha sumat una treballada victòria contra el Gran Canària (87-79) que el manté en el lideratge de la lliga ACB. L’equip blaugrana ha dominat en els dos primers quarts (49-34), però el conjunt groc ha reaccionat després de la represa i ha pressionat de valent en el tram final. Nico Laprovittola, amb 27 punts i 28 de valoració, ha estat determinant en els moments claus del partit. Pel partit d’avui han estat baixa Abrines i Higgins, amb molèsties, Kalinic, amb procés febril, mentre que Da Silva s’ha quedat fora per decisió tècnica.

L’equip blaugrana ha començat amb un alt ritme de joc i molta fluidesa en atac (21-14). L’encert de Benite i Inglis han frenat momentàniament l’embranzida local en el segon quart (33-27). La rèplica ha arribat de la defensa i de la mà de Laprovittola i Satoransky, que han impulsat una altra estrebada barcelonista per arribar a l’equador amb un còmode avantatge de 15 punts (49-34).

Després d’un intercanvi de cistelles inicial, el Barça ha entrat en col·lapse i amb la pèrdua de pilotes ha permès les cistelles fàcils del rival en transició. El Gran Canària ha escurçat les diferències fins al 57-52 després d’un parcial de 8-18. Sanli i Mirotic han trencat la sequera local, tot i que la irrupció de Slaughter en els últims minuts han deixat el resultat en 69-60 abans d’entrar en l’últim quart. L’equip illenc no llançava la tovallola (71-65). Mirotic i Satoransky han tornat a pista, i amb un espectacular Laprovittola, el Barça ha redreçat el rumb, tot i que no ha pogut cantar victòria fins a l’últim instant (87-79). En els últims 20 segons el jove del filial Sarr ha substituït Mirotic.