Lliga femenina

Un gerro d’aigua glaçada

L’Spar Girona, eliminat en els quarts de final a mans del Barça CBS

Sense Tolo, l’Uni va a remolc i en l’última possessió ni Sykes ni Labuckiene, autores dels últims 4 punts en 3:05, arriben a tirar a cistella

Spar Girona 59 Barça CBS 66

SPAR GIRONA:Flores (2), Sykes (14), Muhate, Gardner (14), Labuckiene (15) –cinc inicial–; Murphy (3), Parra (6) i Palenikova (5). 13/33 de 2, 5/19 triples (2 Parra i 1 Sykes, Murphy i Palenikova), 18/24 tirs lliures, 24 rebots (7 Labuckiene), 14 assistències (4 Gardner) i 64 de valoració (21 Labuckiene).BARÇA CBS:Anderson (8), Canella (8), Rakovic (13), López (20), Hamblin (6) –cinc inicial–; Rueda, Guerrero (2), Cruz (9) i Mircheva. 21/45 de 2, 7/12 triples (2 Anderson, Rakovic i López), 3/3 tirs lliures, 33 rebots (12 Hamblin), 18 assistències (8 Canella) i 72 de valoració (18 Rakovic).PARCIALS:16-21, 11-13 (27-34), 21-17 (48-51) i 11-15 (59-66).

Desastre monumental de l’Spar Girona, eliminat a Fontajau en els quarts de final de la Lliga Femenina el dia de Sant Jordi, vuit anys després del primer títol de lliga. Ho fa, l’Uni, contra un equip acabat d’ascendir que ja li va posar pals a les rodes en la pretemporada i que li va fer ajornar el reconeixement que el club havia preparat per a la final de la Lliga Catalana, també al pavelló gironí, a Laia Palau. La directora esportiva farà balanç de l’exercici els pròxims dies, però la certesa és que, tot i la supercopa i superar la prèvia de l’Eurolliga contra el campió francès, caure eliminat en els quarts de la copa i de la lliga suposa un punt d’inflexió en la trajectòria del club que posa en perill la seva línia de flotació sense Eurolliga i amb un projecte que, ara sí i malgrat la particular idiosincràsia de l’entitat, té una forta competència a la ciutat.

L’eliminació s’explica per les circumstàncies amb què l’equip arriba a disputar la tornada de la sèrie, amb 6 punts de marge però sense Tolo, amb molèsties al peu, i amb Murphy jugant amb un dit de la mà trencat. “Tot es va tòrcer, i molt, tornant de l’aturada amb la marxa de la Laura [Cornelius] i la lesió de la Irati [Etxarri]. Hem tocat fons diverses vegades i és increïble com l’equip s’ha refet. Hem competit fins a l’últim moment”, va indicar Bernat Canut, que tanca el seu primer –i ja veurem si l’únic– exercici a Girona migrat per les baixes des del dia 1, quan Mendy no va aparèixer en el primer entrenament amb permís del club –ja ha estat mare.

L’últim atac donava l’accés a la semifinal a l’Spar, a doble partit amb l’Avenida. Se la queda Sykes, que a menys de tres segons i quan es disposa a aixecar-se en suspensió veu sola Labuckiene a sota i li dona la pilota. La lituana, que ja anava al rebot, no la controla bé, i se li mig escapa quan vol tirar sense tenir la verticalitat.

La rosa de Sant Jordi, doncs, en un gerro però d’aigua glaçada. Perquè si Sykes va donar els 6 punts de marge en la darrera acció, dijous, la màxima renda gironina ahir és el 2-0 de Gardner de tir lliure. Amb encert en el triple, les blaugrana es van avançar de seguida i, amb l’esperit d’Ainhoa López com a fil conductor, es van mantenir sempre amb un peu en la semifinal, en què es retrobaran amb l’equip contra el qual van debutar en la copa, a Saragossa. El 22-30 és el primer resultat que eliminava l’Uni en una tarda nit en què el conjunt blaugrana arribaria a manar de 12 (31-43) a 5:59 per acabar el tercer quart. Llavors era el moment de l’èpica, amb el partit escalfant-se als dos costats. Gardner va tenir el seu moment amb 8 punts i Palenikova, l’última en arribar i que tot just ahir debutava a Fontajau, 5 seguits amb un triple (44-47) que obria la porta a la nostàlgia de les grans nits. Res, perquè Murphy també va anotar des de 6,75 m (52-53) a 8:26 però va fallar el següent des del mateix lloc, Gardner tampoc el va fer de lluny i és precisament Jolene Anderson des de 6,75 m (0 punts en l’anada) la que va recuperar l’avantatge que elimina les vermelles (55-62 a 3:30). L’Uni va fer l’últim bàsquet a 3:05 (suspensió de Sykes) i va quedar el 2/2 de Labu de 4,6 m a 2:31 (59-62) i les accions d’Anderson (a 2:18) i López (1:43).

ELS VESTIDORS

Havent guanyat allà, amb la dinàmica d’aquests tres dies, et venen els fantasmes, tot i que només tinc paraules d’agraïment per a les jugadores
Bernat Canut
L’equip ha recuperat l’essència de lluita, ens hem anat motivant i volem seguir somiant i acabar bé a casa
Ainhoa López
Abans de cada partit hi havia un nou repte i ha estat molt difícil. No tinc paraules, és de bojos
Giedre Labuckiene
Ni tan sols ho somiaven, volíem salvar-nos. Però em quedo amb el fet que quan pitjor hem estat ens hem aixecat
Isaac Fernández
Patrocini

Rebekah Gardner, la gran incògnita a resoldre

Rebekah Gardner (1,85 m, 1990) va rebre ahir el guardó com a membre del cinc ideal de la Lliga Femenina, de la qual va ser MVP en el seu primer curs a Girona i en la competició. L’escorta ha acabat sent la referència de l’equip amb qui va signar 1+1 fa més d’un any, quan encara no havia debutat en la WNBA amb les Chicago Sky, amb qui també seria escollida entre les cinc millors debutats de la lliga nord-americana. Gardner explicava en una entrevista a aquest diari abans de la copa que s’havia de reunir amb Laia Palau per tractar la seva continuïtat el curs que ve, tot i que apuntava que a la seva edat estar-se tot un any competint al màxim nivell era inèdit per a ella. Sykes no té cap compromís amb el club i, de fet, ja tenia previst marxar aquesta setmana i perdre’s la final en cas que l’Uni s’hi hagués classificat. La direcció esportiva de l’Uni ha de resoldre el cas de Gardner i la situació de María Araújo –sense contracte– i Irati Etxarri –amb un any més. Sí que té lligades un parell de jugadores de formació que donaran cos al perímetre, que han debutat amb la selecció espanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)