Més bàsquet

Una selecció amb potència

Bàsquet. Catalunya presenta un equip de qualitat per jugar contra Ucraïna el 13 de maig a Fontajau, amb la sabadellenca Mireia Capdevila al capdavant

La federació catalana va anunciar ahir en un acte al Saló Gòtic del Palau de la Generalitat les jugadores que formaran la selecció catalana que s’enfrontarà a Ucraïna el dissabte 13 de maig a Fontajau (17 h), un partit internacional immers en la jornada solidària Encistellem per la pau, de suport al país envaït per Rússia. Cinc euros és el preu més assequible de les localitats que es poden adquirir a basquetcatala.cat. El partit serà un dels actes centrals de la celebració del centenari de la Federació Catalana de Bàsquet. Suposarà, a més, el retorn de la selecció catalana femenina absoluta cinc anys després. Catalunya va jugar el seu darrer partit el maig del 2018 contra Montenegro, també a Fontajau (83-57). Les convocades són: Laura Peña i Georgina Bahí (Cadí la Seu), Laura Méndez (Estudiantes), Anna Palma (Bembibre), Laia Flores (Spar Girona), Mama Dembele (Universitat de Missouri), Txell Alarcón (Araski), Rosó Buch (Gernika), Carol Guerrero i Ainhoa López (Barça CBS), Helena Oma (Saragossa) i Aina Ayuso (Olympiacòs). El cos tècnic l’encapçala Mireia Capdevila (Sabadell, 1988) com a seleccionadora –formada al Sant Adrià i la Penya i amb experiència en els equips de base de la selecció estatal i al Còrdova de la lliga Challenge–, amb Lluís Biosca, Sergi Llurba i Olga Vázquez d’ajudants.

L’acte va arrencar amb una breu presentació inicial per part de la secretària general de l’Esport, Anna Caula, que va donar la benvinguda als assistents i va manifestar la seva il·lusió pel retorn de Catalunya en un gran escenari com Fontajau: “Hem de felicitar la federació per entendre i promoure una festa de l’esport català i del bàsquet femení. L’esport projecta solidaritat i valors.” Ferran Aril, el president de la federació catalana, va expressar el seu orgull pel retorn de Catalunya i va fer una crida per omplir Fontajau en una ocasió que ha d’esdevenir una festa del bàsquet català.

Mireia Capdevila, per la seva banda, va voler agrair la predisposició, les ganes i la il·lusió de totes les jugadores, tant les que podran ser-hi com les que no, i les facilitats ofertes pels seus respectius clubs. A més, va subratllar la importància de la cita, ja que és un partit especial, en el qual sobresortiran els valors de l’esport i del bàsquet, “per animar, alegrar i aportar una realitat diferent a un país que es troba en una situació complicada”. En l’àmbit tècnic es va mostrar satisfeta pel nivell de l’equip configurat, tot i admetre alguna mancança en el joc interior.

LA PROTAGONISTA

Laura Peña Cadí la Seu
Georgina Bahí Cadí la Seu
Laura Méndez Estudiantes
Anna Palma Bembibre
Laia Flores Spar Girona
Mama Dembele U. de Missouri
Txell Alarcón Araski
Rosó Buch Gernika
Carol Guerrero Barça CBS
Ainhoa López Barça CBS
Helena Oma Saragossa
Aina Ayuso Olympiacòs
Entrenadora Mireia Capdevila
Em fa molta il·lusió ser la seleccionadora. Tant l’equip tècnic com tota la gent que estarà amb mi és un luxe
Mireia Capdevila
Hi ha catalanes jugant fases finals i hi ha hagut algun problema d’agenda, però la selecció catalana té molt de nivell
Estem molt contents de les dotze jugadores que hem pogut convocar, tot i que potser ens falta alguna jugadora interior
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)