ACB

Pedro Calles, en l’òrbita del Bàsquet Girona

ACB. El tècnic cordovès de 39 anys que entrena en la Bundesliga és un dels que figuren en l’agenda com a possibles substituts d’Aíto García Reneses

La direcció esportiva del Bàsquet Girona, encapçalada per Jordi Plà, fa setmanes que ha treballa per confeccionar la plantilla i un nou staff tècnic després d’anunciar l’adeu d’Aíto García Reneses i un del noms que tenen a l’agenda és Pedro Calles, tècnic cordovès que dirigeix el EWE Baskets Oldenburg, de la Bundeslliga alemanya. L’entrenador de 39 anys va iniciar la seva carrera com a preparador físic en LEB Plata i ha anat creixent fins a arribar a dirigir equips com ara el Vechta, l’Hamburg i, actualment, el conjunt de la Baixa Saxònia.

Tot i no ser una decisió definitiva, Calles és una figura que s’adapta a la perfecció amb la idea que té el club d’apostar per un nou tàndem amb un segon entrenador de pes. Es podria fer oficial l’arribada d’un segon que té experiència en l’ACB i coneix el club.

A diferència d’aquest curs, en què s’ha pogut gaudir d’un coach amb una àmplia experiència en la lliga, el club té la intenció d’apostar per un entrenador de menys recorregut. D’altra banda, es descarta totalment el nom de Pedro Martínez, que en aquest curs mai ha estat en l’òrbita del Girona i encara li resta un any a Manresa.

A més a més, Lubos Barton tampoc continuarà com a segon entrenador, ja que el txec iniciarà un nou projecte als Estats Units. Així doncs, el tàndem d’entrenadors del primer any en l’ACB del club, després d’assolir el principal objectiu, no continuarà al capdavant de l’equip. Ara, a Girona s’obre un ventall d’opcions per revalidar un any històric per a l’entitat gironina. Per començar, el tècnic. L’estiu a Fontajau serà mogut, i és que hi ha molts focus a la plantilla per tancar.

Incorporació al cos mèdic

Una de les altres incorporacions al cos tècnic, com ha pogut saber L’Esportiu de Catalunya, és la del doctor Dídac Masvidal. Aquest curs, el gironí ha ocupat el càrrec de metge del primer equip del Joventut de Badalona, on va arribar fa dues temporades. Després de caure derrotats contra el Madrid en el play-off, en un any pletòric per al club, s’ha pogut conèixer la nova figura que reforçarà el cos mèdic del conjunt gironí, liderat durant moltes temporades pel Dr. Jordi Sitjà, de Santa Coloma de Farners. Abans, Masvidal havia estat a treballant en el Girona FC, a banda de tenir la seva pròpia consulta a clíniques privades de la ciutat gironina. En els pròxims dies, quan es conegui el nou tècnic, es començarà a dissenyar l’staff.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)