ACB

Prkacin, de rival el 28 de setembre

L’aler pivot croat fitxa pel Gran Canària i vindrà a Fontajau en el primer partit del Girona a casa

L’etapa de Roko Prkacin (2,06 m, 2002) al Bàsquet Girona es tanca amb una sola temporada, tan brillant que el Gran Canària se l’endú per jugar a Europa. L’aler pivot croat, un dels jugadors més estimats a Fontajau el curs passat –només superat per Marc Gasol i Kameron Taylor– i que va fer un pas endavant amb la marxa de Pierre Oriola, fitxa per l’equip de Jaka Lakovic, campió de l’última Eurocopa. L’anunci es feia ahir al migdia, pocs minuts després que el club gironí n’anunciés la desvinculació amb un comunicat en què li desitja “tots els èxits en els seus propers reptes” i en destaca la seva professionalitat i dedicació.

Prkacin va arribar fa un any procedent del KK Cibona i, en 33 partits, va acreditar 6,5 punts, 3,8 rebots i 6,7 de valoració en 16:49 de mitjana. En el partit a Gran Canària, l’1 de maig (78-73), va sortir de titular i va acabar amb 10 punts (dues esmaixades) i 6 rebots en 23:21. La primera intenció del club gironí era renovar-lo, però la seva cotització ha crescut molt a mesura que el mercat es movia i, de fet, el Girona, fa temps que busca un jugador del seu perfil i amb millor percentatge en el tir exterior (0/7 triples del croat amb el conjunt gironí). De fet, el mateix Gran Canària s’havia interessat per Yves Pons (1,98 m, 1999), una de les set cares noves de la plantilla gironina, cos tècnic a banda.

Aíto, que haurà passat bons informes a Las Palmas –hi va entrenar del 2014 al 2016– va ser l’artífex de l’arribada de Prkacin a Girona, També de Dusan Miletic , que jugarà a l’Slask Wroclaw polonès. Kameron Taylor amb l’Unicaja l’11 de novembre i Pol Figueras amb l’Obradoiro el 3 de març de l’any que ve són els altres jugadors de la primera plantilla del club gironí a l’ACB que vindran a Fontajau per enfrontar-se al seu ex-equip la temporada que ve. El Pato Garino, Jeremiah Hill, John Jenkins i Ondrej Hanzlik són les altres baixes de l’equip que es va salvar en la penúltima jornada, encara sense destí.

LA DADA

3
baixes
de les 8 de l’equip gironí, de moment, es queden en equips ACB
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)