ACB

El pòquer català de la dècada

Bàsquet. Amb l’arribada de Roger Grimau al Barça i Salva Camps al Girona, hi ha ple de tècnics del país als quatre equips catalans ACB, fet que no passava des del 2014

Amb l’arribada de Roger Grimau a la banqueta del Barça es fa realitat el ple d’entrenadors catalans als quatre equips catalans de l’ACB. Feia nou anys que no coincidia que tots els equips de Catalunya participants a la màxima categoria estatal estiguessin dirigits per un entrenador català, i aleshores eren tres equips. El 2014 –quan precisament un dels representants del país a l’ACB, el Bàsquet Girona, tot just es fundava– el gavanenc Xavi Pascual ocupava la banqueta blaugrana, mentre que el barceloní Salva Maldonado i el badaloní Pedro Martínez dirigien el Joventut de Badalona i el Bàsquet Manresa, respectivament. Aquesta propera temporada, seran els barcelonins Roger Grimau, Carles Duran, Pedro Martínez i el badaloní Salva Camps els encarregats de dirigir els diferents equips catalans a l’ACB.

A can Barça, Roger Grimau, que fins aquesta darrera temporada era l’entrenador del Barça Atlètic i del júnior, assumeix amb molta il·lusió el nou repte que li ha ofert el club de la seva vida. Tot i que no té experiència com a entrenador a l’ACB, el barceloní té clara quina serà la filosofia de joc del seu equip, al mateix temps que està a l’espera de saber quins seran els jugadors definitius amb qui podrà comptar.

A Badalona, Carles Duran afrontarà la sisena temporada com a tècnic del primer equip verd-i-negre en la seva segona etapa al club. L’entrenador que encisa la gent pel fet de parlar en català als temps morts, es va formar al Joventut des de ben jove, on ja va començar a agafar experiència a l’ACB sent l’assistent d’Aíto García Reneses, Sito Alonso i Pepu Hernández. Ara, com a primer entrenador de l’equip, vol continuar portant el nom de la Penya tan amunt com sigui possible partint, com fins ara, d’un projecte amb la columna vertebral formada per jugadors del planter.

La fita dels mil partits

En clau manresana, serà Pedro Martínez qui, amb la seva experiència i una llarga trajectòria a l’elit, continuarà portant el timó de l’equip. D’aquesta manera, viurà la seva desena temporada a la banqueta del Manresa, la cinquena consecutiva en la seva tercera etapa al club del Bages, i pot arribar a assolir els mil partits com a tècnic a l’ACB. Aquest any, s’ha assegurat la continuïtat d’un gran bloc de jugadors i no haurà de tornar a construir l’equip de nou.

A terres gironines, Salva Camps, fins ara ajudant de Pedro Martínez a les files del Baxi Manresa, és el flamant entrenador d’un Bàsquet Girona que la temporada passada va saber patir per salvar la categoria. El nou tècnic, tot i que encara té verda la plantilla de la temporada 2023/24, ha promès esforç, il·lusió i treball en aquesta nova aventura que encetarà en el seu primer curs a l’ACB com a primer entrenador. Així doncs, i tenint en compte que el mercat d’estiu sol ser sempre un mar de sorpreses, els quatre tècnics catalans hauran de ser capaços de fer encaixar totes les peces per tal d’aconseguir els objectius marcats a l’inici de temporada.

Més catalans al País Basc i València

E.V.

Catalunya és una bona escola d’entrenadors de bàsquet. A banda de Roger Grimau, Carles Duran, Pedro Martínez i Salva Camps, actualment hi ha tres altres catalans dirigint equips ACB. Aquests són el barceloní Àlex Mumbrú, a les files del València; el targarí Jaume Ponsarnau, ara al Bilbao Basket, i el terrassenc Joan Peñarroya, que està al timó del Baskonia. Ponsarnau és el que acumula una trajectòria més extensa, però tant Mumbrú com Peñarroya també ja s’han consolidat a l’ACB.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)