Lliga femenina

Toquem ferro

L’Spar Girona, amb el projecte de Laura Antoja a les beceroles, visita el Casademont, el campió de copa i reforçat per al seu debut en l’Eurolliga

L’Spar Girona de Laura Antoja té el primer partit oficial aquesta tarda en una de les pistes més complicades de la lliga, el Príncipe Felipe. És on l’Uni va quedar eliminat en els quarts de la copa el curs passat –amb Faustine Parra de titular, per posar-ho en context– contra el Gernika en el torneig que van guanyar les amfitriones i amb Helena Oma d’MVP. Un títol, com el del club gironí a València el 2021 i a diferència del que passa des d’aquest curs, que donava accés directe al Casademont a la següent Eurolliga. El conjunt aragonès, en el seu quart any d’història –la secció de l’entitat que té l’equip a l’ACB neix de l’absorció de l’Stadium Casablanca–, s’ha reforçat a consciència per al debut en la màxima competició continental, la que ha disputat l’Uni cinc cops.

El Casademont no ha perdut en la pretemporada: 59-49 al Gernika, 71-51 a l’IDK, 72-48 contra el València i 60-56 a l’Estudiantes el dia que l’Uni s’estrenava amb el Tordera (80-63) una setmana després de cedir amb el Latas (78-92). “Estan a un ritme molt alt i amb una conjunció important”, s’hi refereix Laura Antoja, que espera frenar-les amb una defensa de contacte que pugui “treure’ls de la zona de confort i que no puguin moure bé la pilota”. L’entrenadora que debuta com a primera amb “il·lusió. És un pas més en les meves experiències i amb uns certs nervis que son bons i macos de sentir” vol “tenir tothom mentalment preparat”. No és el cas d’Ainhoa López, l’últim fitxatge de l’estiu que està recuperada de la lesió però que podria recaure si juga avui, Mendy, Etxarri o les nord-americanes Morgan Bertsch i Kelseu Mitchell, que han d’arribar la setmana que ve i l’altra, respectivament.

La quota

Mama Sidiki, Lala Touré i Aina Cargol, que podria debutar en la lliga en una ciutat on el seu oncle Pep hi va fer carrera com a jugador –va ser el capità de l’equip–, entrenador i director esportiu (2018-22, quan es forma l’equip femení) completen la convocatòria d’Antoja, que va fitxar per l’Uni el 2009 procedent del ja extingit Saragossa. Ella i Cristina Cantero (Celta) s’afegeixen a les incombustibles Azu Muguruza (IDK) i Made Uriteta (Araski) en la nòmina d’entrenadores en la lliga, que compta amb 23 jugadores catalanes. El Barça (Navarro, Cruz i Guerrero) i el Cadí (Soler, Palma i Brotons) són els que en tenen més. També hi ha tres gironines: Queralt Casas (València) i Aina Martin i Laia Moya (Bembibre), a més d’Èric Surís al Jairis és l’únic tècnic de la demarcació i el quart del país a més d’Antoja, Isaac Fernández i Fabián Téllez.

LA PRÈVIA

Hem d’encarar el partit sòlides a nivell mental; és complicat i mirarem de no perdre-li la cara. És molt difícil
Laura Antoja

LA DADA

5
baixes
té Antoja, una de les quatre entrenadores de la LF i que s’endú Sidiki, Touré i Cargol.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)