ACB

El Bàsquet Girona té una gran estrena a València (85-89)

El Bàsquet Girona ha guanyat el primer partit del curs en un matx que no s’ha decidit fins als darrers segons. Golomán i Ike -16 punts per cap- i el domini del rebot ofensiu, han sigut factors claus per portar els primers dos punts cap a Girona.

Camps sortia amb Sorolla, Pons, Martínez, Ike i Marcos a la Fontenta. Des dels primers minuts, amb un Girona molt eficaç des de la pinta -Sorolla, Martínez i Pons- s’ha pogut escalar el primer avantatge (2-6). A diferència dels locals, que fins al 5:33 no ha efectuat el primer canvi, els catalans ja havien rotat gairebé tot el cinc inicial, amb l’entrada de Golomán, Fjellerup, Quino o Susinkas -2/2 en triples al primer quart- han ajudat en defensa.

El València ha reaccionat des del perímetre amb Robertson, Puerto i Ferrando, desfent les errades dels valencians amb pèrdues de pilotes, un total de 5 en els deu primers minuts (17-17). La bona activitat defensiva dels de Salva, amb un Pons i Goloman assolint el lideratge del rebot, han posat contra les cordes al conjunt de Mumbrú que demanava el primer temps mort. Ike i Harper, sobre la botzina, han maquillat un final imprecís de quart des de la línia de tres punts, sobretot pels locals que han vist com el Girona li ha controlat el rebot ofensiu (21-27).

El segon període ha iniciat amb la mateixa claredat en atac pel Bàsquet Girona. Golomán, en un triple frontal i, després, en una bona combinació amb Pons, han defensat l’avantatge catalana amb 7:39 a l’electrònic.

El València continuava amb la poca entesa en atac, però Harper seguia fent de les seves des de fora i Touré, recuperant una pilota a pista oberta, han escorçat el marcador en un parcial de 5 a 0 valencià (28-33).

Els dos equips han baixat el percentatge d’anotació i Damien Inglis veia la 3 personal al minut 5 del segon quart. Mumbrú ha hagut de replantejar l’agressivitat local. Jones -2 triples consecutius- ha sigut la peça clau per revifar el seu equip, alçant el percentatge de tres per sobre del 40%, i col·locant al seu equip dins del partit (34-35).

El València ha tornat a situar-se al capdavant amb un parcial de 10-2 al tram final. Puerto, ràpid sobre bot, ha encadenat quatre punts i ha pogut treure personals al Girona que perdia agressivitat.

En els últims segons, Eric Vila (3) i Ike (2) han portat el partit al descans amb victòria catalana (41-42).

En els tercers deu minuts, els dos equips han arrencat amb encert de tres. Ike -3/4- i Robertson, feien èmfasi de la màxima igualtat del matx. El base de Sacramento, s’ha enfilat fins als 15 punts obligant al València a ser exigent en defensa(46-50).

La defensa gironina ha donat resultats, fet que el conjunt taronja ha hagut de rectificar amb atacs per fora. Marcos ha sigut l’artífex, plasmant la bona defensa sobre Harper i Claver.

A mesura que passaven els minuts, els locals han incrementat l’agressivitat i han pogut recuperar més pilotes i construir contracops. Davies i Harper han liderat el moment en un matx que es tornava a igualar amb 3:45 al marcador (54-54). Marcos, des de tres, ha posat la cirereta per situar el partit al terreny gironí al final de quart (58-59).

En el darrer temps, els valencians han posat una marxa més. Claver s’agradava, amb una esmaixada d’esquenes al més pur estil NBA. Pons responia de sis-setanta cinc (60-61) en un inici de quart fulgurant.

Golomán ha tret la qualitat de nou des de l’exterior, amb un addicional, posava la tensió al cos a la Fonteta (69-70). L’hongarès passava a ser el màxim anotador del matx -16 punts- i trencava el parcial de 5 a 0 local amb 5:55 a l’electrònic.

Susinskas, anotant el seu tercer tiple, i la connexió entre Quino i Sorolla que s’enfilava fins als dotze punts, era un crit a l’optimisme per un Girona que es consolidava al capdavant del resultat (75-79) quan restaven 3 minuts per concloure el matx.

Al tram final, Quino s’ha posat l’equip a l’esquena amb cinc punts consecutius (77-83) i ha complicat la resposta local amb un Harper poc encertat des de fora, 1:20 per concloure. L’estira-i-arronsa en el marcador han posat l’emoció d’un matx molt igualat fins al final. En els darrers segons, Marcos des del tir lliure i Harper, anotant amb només 4 segons, han col·locat l’èpica final en el partit (83-84). Finalment, el Girona ha guanyat el matx en un final estrambòtic on Ike ha estat a punt de perdre la pilota i el València ha acabat fent falta antiesportiva. De nou Marcos i Ike, anotant 3 de 4 tirs lliures han segellat la victòria visitant amb 1.8 segons per concloure (85-89).