ACB

El Girona no pot amb el Tenerife (66-79)

El Bàsquet Girona ha encadenat la segona derrota a Fontajau, superat pel Lenovo Tenerife (66-79). Després de perdre contra el Madrid, l’equip gironí ha pagat un mal segon quart (13-23) que l’ha fet anar a remolc de marcador, el dia amb pitjor anotació. La fe l’ha mantingut amb vida, però no s’ha acostat més avall dels set punts i ha acabat sucumbint.

El partit ha començat sent una lluita de despropòsits. El marcador reflectia un 4-2 superats cinc minuts, i el 4-4 arribava en el tercer intent d’un atac que deixava en evidència el rebot defensiu local. Brown era titular per primer cop i ha tingut una primera aparició prometedora però molt enganyosa, perquè tot el que ha fet després ha estat negatiu. El rebot ofensiu (2-6 en el primer quart) ha ajudat el Tenerife, que ha anat a remolc molta estona però ha acabat el primer quart amb avantatge (13-14) després de corregir amb un triple de Vicedo i un altre de Marcelinho el tir exterior.

Els triples dels locals s’han fet esperar fins a l’arrencada del segon quart, però han arribat per partida doble d’Iroegbu, que ho ha arrodonit amb una assistència magistral cap a Sergi Martínez, que situava feia demanar el primer temps mort a Vidorreta (21-17). Desencadenat, Iroegbu ha fet el seu tercer triple en quatre minuts (100%) abans de ser substituït i ovacionat. Però ha estat sol. Huertas anava trobant espais cap als interiors per mantenir ben a prop el Tenerife. Amb el Girona encallat, el triple de Doornekamp tornava a avantatjar els visitants (24-26). I el segon del canadenc obligava Salva Camps a aturar el partit (26-31, a 2:36 del descans). Ho agreujava Sastre amb un altre triple (26-34) en ple col·lapse dels de Salva Camps, que han arribat a mig partit amb un -11 (26-37, després de tancar el quart amb un 13-23) que es feia una muntanya.

El triple de Sastre (26-40) era la pitjor manera de començar el tercer quart. El primer alley-oop d’Yves Pons ha reanimat Fontajau. Dos triples grocs seguits situaven un 29-46 (-17), però Quino Colom, inèdit fins aleshores, ha aparegut amb tres triples consecutius (l’havia precedit Goloman) que han dut l’esperança (45-53, a 1:38). El tercer quart ha acabat amb esbroncada cap als àrbitres de les més intenses que hi ha hagut darrerament a Fontajau, per una falta en atac més tècnica a Quino (45-57).

El Lenovo ha començat l’últim quart per sobre dels deu punts i ha anat rebaixant les expectatives locals, que hi no han perdut la fe, personalitzada en Sergi Martínez, que ha trencat la barrera psicològica (60-68) amb temps per creure-hi (4:03). El Girona ha fallat en quatre atacs que l’haurien pogut acostar molt.