ACB

La dicotomia entre Sant Narcís i la ‘Birgander Fest’

El pivot del Múrcia, segon màxim anotador de la lliga i el primer en valoració i rebots, en la posició preferent per ser l’MVP d’octubre

Simon Birgander (2,09 m, 1997), que a l’estiu va posar fi a sis temporades al Joventut sent el segon jugador estranger amb més partits (162) en la història del club verd-i-negre, lidera el rànquing de valoració i rebots de l’ACB –23,2 i 9,5 de mitjana, amb Chima Moneke segon (21,8 i 9,2)– i és el segon màxim anotador de la lliga amb 16,8 punts –Markus Howard en fa 18,5.

El pivot suec, el cinquè en el diferencial més-menys (7,3), només superat per jugadors del Madrid (Abalde, Campazzo i Musa) i del Barça (Abrines), encapçala la llista de tirs de dos (7,2) i és el segon en esmaixades (1,8), rebots defensius (6,3) i ofensius (3,2). Unes estadístiques que el situen en la posició preferent per ser l’MVP del mes d’octubre. L’ACB dona el guardó al jugador amb millor mitjana (du 24,7) i que, a més, hagi disputat dos terços dels partits, dels quals el seu equip n’ha d’haver guanyat la meitat. Si l’UCAM Múrcia no guanya demà a Fontajau, doncs, el seu balanç serà de 2-2 per les derrotes a Bilbao (77-68) i a Madrid (106-92). Edy Tavares (23,5), si juga el Madrid-Palència, o Chima Moneke (23) encara que no jugui sempre que els dos primers acabin per sota en valoració, són els candidats al guardó més ben situats, seguits de Joe Thomasson (Granada) i Willy Hernangómez (Barça).

Aigualir la Birgander Fest passa perquè el Girona posi fi a la seva ratxa de derrotes (tres de seguides) i torni a guanyar el partit de Fires, que com l’any passat és amb l’UCAM Múrcia de visitant. El 30 d’octubre del 2022 Fontajau celebrava la primera victòria del club de Marc Gasol a Girona en l’ACB. El 100-89 arribava una setmana després del primer triomf en la lliga, a Sevilla (71-79), i suposava la major anotació de l’equip a l’ACB fins al 91-102 d’aquest curs a Granada, l’1 d’octubre en l’últim partit guanyat pels de Salva Camps.

LES DADES

23,2
de valoració
acredita el segon jugador estranger amb més partits (162) en la història del Joventut
100
punts
va fer el Girona al Múrcia en el partit de Fires l’any passat, la primera victòria a l’ACB a Fontajau
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)