Eurolliga

El Barça li passa la mà per la cara al Panathinaikòs (80-72)

El Barça s’ha sobreposat a les baixes en la direcció de Laprovittola i Jokubaitis apel·lant al fons d’armari i amb Oriol Paulí d’artista convidat i amb Satoransky –15 punts i 17 de valoració–de base titular i ha sumat davant del Panathinaikòs la seva cinquena victòria en sis partits en una arrencada d’Eurolliga molt prometedora (80-72). L’equip de Roger Grimau ha asfixiat el joc interior rival amb una bona defensa i ha dominat el rebot amb superioritat. El duel entre el blaugrana Willy Hernangómez i el seu germà Juancho ha estat prou descafeïnat. Jabari Parker, en canvi, s’ha exhibit amb 15 punts (7/9 en tirs de 2 i 17 de valoració) i ha enlluernat amb la seva classe.Les rotacions en el darrer quart han aigualit una mica la festa quan el Barça ha rebut un parcial de 9-25, tot i que el triomf mai no ha perillat.

L’equip de Roger Grimau ha marxat de 6 en el primer quart (13-7) amb un parcial de 6-0, però no ha pogut frenar a Jerian Grant, que amb 10 punts i sense cap error en tirs de camp –3/3 de dos i 1/1 triples–ha sostingut al seu equip (21-20). Grimau ha fet debutar en la present Eurolliga Oriol Paulí fent de base per donar descans a Satoransky, màxim anotador blaugrana en el primer quart juntament amb Vesely amb 5 punts. A les files gregues tampoc no hi era el base titular Kostas Sloukas, baixa per una gastroenteritis.

De fet, Paulí, que ha fet la primera cistella en el primer quart, s’ha erigit en protagonista amb 6 punts seguits en el segon (31-22). La seva irrupció ha establert la màxima diferència fins a aquell moment. Ha estat acomiadat amb un sonor aplaudiment amb 10 punts –4/4 en tirs de camp– i dos rebots en el seu caseller, amb 12 de valoració en 8:20. Parker, amb sis punts seguits, li ha agafat el relleu anotador i ha obligat al polèmic tècnic visitant Ataman a demanar temps mort amb 39-28 a 2:39. El vuitè punt gairebé seguit de Parker ha permès els blaugrana marxar de 13 (43-30). Tot i una tècnica en contra a la banqueta, el Barça ha arribat al descans amb un avantatge sòlid (45-33). L’equip de Grimau ha dominat el rebot (24-9)–també el d’atac, amb 10 per 3 del rival–i ha jugat amb més energia, suplint el dèficit en els triples: 2/10 pel 5/9 del Panathinaikòs.

L’exhibició coral ha permès els locals trencar el partit amb un parcial de 7-0 (54-35), mentre els grecs abaixaven els seus percentatges en el triple, l’arma que els havia mantingut vius. Una cistella de Kalinic, prou inspirat en atac –duia 2/2 en triples–, i un triple de Satoransky han situat el +20 (61-41). El tercer quart s’ha acabat amb un eloqüent +24 (71-47) i tot el peix venut.

El darrer període ha servit perquè l’equip grec maquillés el resultat quan el Barça ha jugat els seus pitjors moments amb els suplents, amb tan sols 7 punts anotats en el darrer quart que han refredat el Palau (9-25). L’italià Dame Sarr ha debutat en l’Eurolliga amb 17 anys.