ACB

MARKEL BROWN

JUGADOR DEL BÀSQUET GIRONA

“M’agradaria veure créixer el projecte a Girona”

“Estic treballant per millorar el meu nivell a dins de la pista. Esperem que aviat es vegi”

A mi m’encantaria construir una cosa aquí abans que fora. Seria molt bonic poder jugar a la Champions o a l’Eurocup“

Cada matx serà una batalla. Crec que tenim una gran oportunitat per classificar-nos per a la copa

Markel Brown (Louisiana, 1992) va aterrar a Girona a l’estiu després de completar un gran any al Varese de la Serie A. Amb passat a l’NBA i a l’Eurolliga, el nord-americà es mostra molt optimista amb el futur de l’equip, tot i el seu inici complicat.

Després de la lesió, pot dir que està al cent per cent?
M’agradaria dir-ho, però estic treballant per millorar tot el que estic mostrant a la pista. Esperem que ben aviat es vegi.
Exactament què tenia?
Va ser un esquinç muscular al peu. Tenia un múscul danyat. Realment no sé el temps de baixa per a aquest tipus de coses, però ara puc dir que em sento molt millor del que estava.
Va perillar la seva continuïtat al Bàsquet Girona?
No, en cap moment. Honestament només pensava a arribar com abans millor amb la resta de l’equip per competir a la pista. Estava mentalitzat per estar més sa i augmentar el meu nivell competitiu.
Contra el Múrcia va decidir el matx. Com ho va viure?
Simplement jugava de manera natural. També el que em va donar el treball defensiu de tots, canviaven molt a la zona i el drop em permetia entrar a la pintura i tenir tirs que em feien sentir còmode. Vaig tenir el meu dia.
A Palència, però, li va costar. Està content amb el seu rendiment?
M’agradaria dir que sí, però vaig començar el curs lentament, per la lesió, i no em vaig sentir gaire bé en els primers partits. Cada partit que passa em vaig sentint molt millor.
El joc de Salva és de rotació. Li agrada aquest dinamisme?
Aquesta no és la meva decisió. Ara bé, cada vegada que estic a la pista sento que donaré alguna posa positiva al joc, encara que no sigui amb punts. Faig una bona defensa i tinc una lectura bona per ajudar l’equip. Vull estar sempre a la pista.
Què li diu Salva a l’inici de curs?
Em va dir que volia que jugués el meu joc i que estigués sempre preparat per ajudar l’equip. Va ser una mica dur perquè em vaig fer mal en un entrenament, així que em vaig perdre moltes coses. Em va repetir que m’esperaven; jo volia millorar.
Es considera un líder a l’equip?
No considero que ningú tingui un rol a l’equip establert en el joc, però potser sí, juntament amb en Quino, fem de líders a l’equip tant a dins com a fora de la pista. Som els que tenim més experiència.
Es veu més anys a Girona?
De moment tinc contracte per una temporada. M’agrada molt el projecte, sí. I m’agradaria veure’l créixer aquí, acabant en una part alta de la lliga per jugar competicions europees i elevar Girona encara més. Ja ho sabeu... jugar a la copa o arribar als play-off, tenir un bon llegat.
Un bon any a Girona li pot obrir a fora una porta a l’Eurolliga?
A mi m’encantaria construir una cosa aquí a Girona abans que fora. Seria molt bonic poder jugar a la Champions o l’Eurocup amb l’equip. Jo he tingut ja experiències d’aquest estil , en un parell de llocs abans de signar el contracte aquí. El meu objectiu era venir a jugar a l’ACB i fer grans coses.
Els primers anys als Estats Units –NCAA, NBA, G-League– són els seus millors anys?
No vull dir-ho així, perquè el primer any jugava poc perquè tenia veterans a l’equip, el segon vaig anar a Rússia i tornar, llavors va venir la lesió del turmell. A l’estranger, he fet bons anys a Israel i a Bèlgica. Probablement, diré que a Itàlia, l’any passat, va ser el meu millor any.
I ha jugat amb superestrelles...
Sí, he compartit vestidor amb Kevin Garnett i Deron Williams. També he jugat amb James Harden Chris Paul... i a un training camp a Cleveland vaig jugar amb Lebron James. He competit contra Steph Curry, Kevin Durant. He pogut veure molt de talent.
Què prefereix, jugar a Europa o als Estats Units?
Prefereixo les lligues europees. Sobretot quan et sents a un lloc indicat. Això és important per a mi.
El fet que sigui un joc defensiu li deu anar bé, no?
Totalment, estic habituat a treure el meu millor rendiment a través de la defensa. Per mi defensar no és cap problema..
Tornant a l’equip. Quina és la raó del seu rendiment?
Estem concentrats amb el que ens diu l’entrenador. Juguem com ens entrenem. Ràpid, pressionant molt la pilota en defensa. Això ens dona molts triomfs.
Creu que és possible anar a la copa?
Crec que sí, que és possible. Si continuem jugant de manera intel·ligent i acabant els últims minuts de partit bé, això serà més a prop. Cada matx serà una batalla. Crec que tenim una gran oportunitat per classificar-nos per a la copa. M’agradaria jugar-la.
El preocupen les lesions que hi ha hagut?
No del tot. Veig que tots tornem més forts. Mai no és bo tenir una lesió i estar separat de l’equip perquè perds molt de ritme i estàs somiant tornar a jugar.
Què l’ha sorprès més del club?
Segurament els fans. Veure com venen a donar suport a l’equip és bonic. Encara que es perdi, són allà. Fontajau és especial.
I amb un president, Gasol, atípic, no?
Sí, és una de les raons per les quals vaig venir. L’any passat vaig jugar a Itàlia, on una altra llegenda com Luis Scola era el propietari de l’equip. En Marc em va portar fins aquí, i tenir de president una persona que té una ment brillant amb el bàsquet és especial. Tot el que passi serà bonic.
Ve molt sovint al vestidor?
Al vestidor no tant, ve als entrenaments de tant en tant, parla amb els jugadors i altres coses. Si vols consell, sempre és allà, així que sempre és al voltant. A prop.
Juntament amb Múrcia, sou els més rebotejadors de la lliga . És una clau per al vostre joc?
Absolutament. En parlem cada partit. Normalment, els rebots ofensius i defensius i compartir la pilota, amb rapidesa i assistint, és una cosa que tractem molt abans dels partits. És una identitat per a mi.
Ara el Màlaga. Com se li ha de jugar?
Com ho fem habitualment. Pressionant la pilota, tancant els rebots contra un gran equip que voldrà posar molta pressió sobre nosaltres. Hem de portar el partit cap al camí del Girona.
Un equip molt físic també, com els darrers partits.
Sí, i no hem de defugir el contacte.A mi m’agrada, perquè tinc una mitjana de quatre faltes per joc (riu). No tenim por. Estem preparats per a la batalla, hem d’exigir al nostre cos cada dia.
Finalment, com és Markel Brown fora del bàsquet?
Soc una persona tranquil·la, voldria dir que soc una persona d’estar a casa. Descansant i mirant la televisió. Ara miro El cuerpo en llamas, una història real que va passar aquí a prop. Em va generar interès.
Té una passió més enllà de jugar a bàsquet?
M’encanta jugar al golf, però no diria que sigui una passió perquè no crec que sigui prou bo. Només m’encanta sortir al camp i jugar a golf...
I com és viure a Girona?
És una gran ciutat per viure-hi. Girona és petita, però té molt a oferir. Té molts de restaurants, la gent és increïble, a vegades em trobo aficionats i és molt bonic veure la seva resposta.
Per acabar... m’han dit que té una devoció especial pels dolços de menjar?
Sí, m’encantes les postres. El pastís de formatge és el meu preferit. Sempre m’han agradat els dolços, potser no n’hauria de menjar tants, sinó el meu cos canviarà (riu).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)