Lliga femenina

Dies de transició

L’Spar Girona rep el Baxi Ferrol (20 h, TDP), equip revelació que ha anat a menys

Segona cita de la setmana per a l’Spar Girona a Fontajau, aquest vespre (20 h, TDP) contra el Baxi Ferrol i, com dimecres, sense Kelsey Mitchell amb el matís que la desvinculació del fitxatge estel·lar de l’Uni –i fins i tot de la lliga– a l’estiu ja és oficial. La plantilla compta amb només una extracomunitària, té fins al febrer per fitxar un relleu de qualitat i, també, prou arguments per acabar el 2023 –Rebekah Gardner podria arribar al gener, recuperada de la lesió al peu que la va fer entrar a la sala d’operacions en el seu segon any a la WNBA, sense ritme de competició i ni transfer perquè tornaria al seu últim equip FIBA– capaç de superar tots i cada un dels seus compromisos.

El conjunt gironí rep la que va ser la revelació de la competició en el seu inici –tots dos van arribar a compartir balanç (4-2)– i que el calendari ha desinflat amb la successió de jornades contra els tres equips que disputen l’Eurolliga: a Saragossa i a casa contra l’Avenida i el València. “Està fent un joc diferent a la resta, amb les cinc jugadores obertes i una aposta pels blocs indirectes amb què busquen tir exterior, amb moltes interiors que tiren de tres i deixen la zona buida per atacar” explicava Antoja sobre l’equip de Lino López, ascendit el curs passat com el Celta –el proper rival del conjunt gironí, dissabte que ve a Vigo en una setmana neta abans dels setzens de l’Eurocopa– i que té en Gala Mestres la jugadora franquícia. L’alera de Vilanova i la Geltrú (1994), que fa dues temporades va marxar del Cadí a mig curs per anar a la Lliga Challenge (Zamora), on va jugar-hi amb el Joventut l’exercici passat; lidera el joc d’un equip que arriba disposat a repetir la gesta de l’Araski fa quinze dies. Ho adverteix l’entrenadora de l’Spar: “Molta atenció perquè si tenen aquests resultats és perquè hi ha una molt bona preparació i perquè l’equip s’ha conjuntat bé. Vindran a donar la sorpresa com sempre fan els equips que venen a Girona, sense res a perdre si estan per sota la classificació i molt a guanyar.”

“Continuar en la mateixa línia, amb agressivitat i ambició per seguir guanyant i fent un joc al més vistós possible amb les jugadores preparades i rotacions constants” és la línia a seguir per l’equip segons la seva entrenadora, que reconeixia que de moment comptaran amb Mama Sidiki al perímetre –la maliana, Cotonou per la FEB, podrà jugar a Europa fins que no arribi el relleu de Mitchell– i que farà bé de marcar el to des de l’inici, dominant el rebot i controlant les pèrdues (15 de mitjana).

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)