Eurolliga

El Barça perd el fil des de l’inici i cau contra el revifat Armani Milà (86-90)

El Barça, amb la baixa de darrera hora de Jabari Parker per una gastroenteritis, ha perdut avui inesperadament contra l’Emporio Armani Milà, que arribava gairebé de víctima amb la baixa del seu jugador franquícia Niko Mirotic i que s’ha endut una alegria (86-90) amb la seva cinquena victòria del curs. L’equip de Roger Grimau, que dimecres va caure a casa contra el Baxi Manresa i que venia de perdre a Saragossa, encaixa la primera derrota al Palau en la present Eurolliga davant d’un equip més encertat que ha jugat molts minuts amb massa comoditat per la condescendència defensiva local. El dèficit en el triple –7/18– per 11/27 rival ha estat un altre dels factors de la derrota. Ðevon Hall, amb 21 punts, ha estat el màxim anotador visitant i del partit, seguit de Shavon Shields amb 19, tot i que Nicolo Melli ha estat el jugador més complet del duel amb 24 de valoració: 16 punts, 6 rebots i 3 assistències. Kalinic, amb 17, ha estat el màxim anotador del Barça, i Jan Vesely, amb 14 punts i 3 rebots, el més valorat dels locals (19).

El Barça ha estat fluixet en el primer quart, sobretot molt tou en defensa i el Milà, que ha mogut la pilota amb criteri i ha trobat sempre els tirs alliberats, ha completat deu minuts superbs, amb, quatre triples seguits de sortida (7-12) i un màxim avantatge de 15 punts (12-27) en una simfonia de presa de decisions i encert: 19-29, amb 6 triples, amb el danès Shavon Shields d’estilet. Probablement el seu millor quart en la competició en un curs en què les coses no li estat sortint excessivament bé.

L’equip de Grimau ha revifat a partir de les accions de Laprovittola i de la major intensitat defensiva i s’ha posat a 7 punts en el segon quart (26-33). Però els italians, còmodes, han tornat a distanciar-se: 30-43 amb el quart triple en cinc intents de Shields, que ja duia 12 punts. Els mateixos que Melli, que també estava fent molt mal. L’eloqüent 36-51 amb dos triples seguits de Hall –sol com un mussol–, que ja duia 10 punts , i de Shields (17) ha glaçat de nou el Palau. Encara bo que una cistella a la pintura d’Hernangómez i una pilota robada per Brizuela amb una rauxa que es trobava a faltar amb anotació de Satoransky han deixat el resultat al descans amb un esperançador, ateses les circumstàncies, 40-51. El Barça necessitava posar-se el ganivet entre les dents i provocar més inquietud a l’atac italià liderat per un Shields majestuós.

Un parcial de 4-0 amb cistelles de Kalinic i Vesely ha posat el Barça a 7 punts, però Satoransky ha fallat tres triples seguits en un moment clau i, frustrat, ha estat sancionat amb una tècnica. Però la lliçó de fonaments de Laprovittola ha ressituat el Barça a 5 punts (53-58), però l’argentí ha fallat dos tirs lliures. Una esmaixada de Nnaji i el triple de Parra, no obstant això, han encès el Palau (59-63). Tonut ha replicat amb un altre triple (59-66). Nnaji ha fallat dos tirs lliures més i Flaccadori, que ha lluït en el tercer quart, ha anotat sobre la botzina (59-68).

A pesar de l’aparició anotadora de Brizuela amb un triple i una de dos, el Milà, amb un triple de Hall ha obligat a Grimau a demanar un temps mort: 66-75 a 4:33. El darrer intent blaugrana s’ha generat a partir d’un triple de Kalinic: 71-77 a 3 minuts del final. Melli ha anotat un 2+1 en l’acció posterior i el Barça ha perdut la pilota en l’atac posterior. Mala peça al teler. Hall, pletòric en el segon temps, hi ha posat la cirereta (73-82). La pressió blaugrana ha estat estèril.