ACB

El Bàsquet Girona oficialitza el fitxatge del tècnic grec Fotis Katsikaris

El Bàsquet Girona, que dimarts va destituir Salva Camps, ha anunciat avui la contractació fins a final de curs del tècnic grec Fotis Katsikaris (Korydallos 1967), un entrenador amb una àmplia experiència que intentarà trencar la mala ratxa de set derrotes aquest mateix diumenge a Fontajau (12.30h) contra el Granada, un altre dels implicats en la lluita per no baixar. Tal com va recalcar dimarts el nou director esportiu Xus Escosa, el contracte és fins a final de temporada. L’AEK Atenes, el club bressol del tècnic que acaba d’acomiadar el badaloní Joan Plaza, també semblava interessat en Fotsikaris.

A la lliga ACB, el grec de 56 anys acumula una àmplia experiència. El seu darrer equip va ser l’Unicaja –va deixar el càrrec el febrer del 2022 després d’haver-s’hi incorporat el 2020. Abans havia passat pel Gran Canària (2019-2020), el Tenerife (2017-2018), l’UCAM Múrcia (2015-2017), el Bilbao (2009-2013) i el València (2006-2008), amb un total de tretze temporades i 349 partits. També ha entrenat en les lligues grega, russa i israeliana i va ser seleccionador rus i grec. Va iniciar la seva carrera de tècnic en qualitat d’assistent d’Ivkovic i Sakota a l’AEK Atenes (1998-2003) i va ser el primer entrenador del conjunt hel·lè entre el 2003 i el 2005.

Katsikaris va ser jugador i ocupava la posició de base. L’arribada a l’AEK d’Atenes del mític exjugador croat Kresimir Kosic va canviar la seva manera de jugar. Katsikaris va aprendre a fer un joc més col·lectiu i a tenir en compte els seus companys. La seva metamorfosi va ser total i els seus companys ja li deien coach en referència als seus consells. “Li dec tot a Cosic, gràcies a ell sóc entrenador professional”, deia el grec en una entrevista quan dirigia el Tenerife, en la qual admetia que era un base massa impulsiu i que la influència de Cosic el va inspirar. Una lesió en un genoll el va obligar a retirar-se amb 29 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció