ACB

Tots els ous al mateix cistell

El Girona està obligat a guanyar el Granada diumenge a casa, si no vol que la pitjor ratxa de resultats de l’equip en la lliga comprometi la permanència i l’estabilitat del club

La mala ratxa del Girona en l’ACB ha dut l’equip de Salva Camps a jugar-se-la diumenge a Fontajau contra el Granada. El tècnic, cada cop més qüestionat en l’entorn del club de Marc Gasol, començava la setmana entrenant un grup que la setmana passada es conjurava per revertir la mala dinàmica i que, després de ser el primer que perdia a casa contra el cuer, tornava de Lugo havent encaixat la setena derrota seguida i amb l’average particular perdut amb el Breogán (-14, amb el Palència és favorable per 2 punts).

Jesús Escosa, amb qui el tècnic badaloní no s’havia assegut a parlar abans de viatjar a Galícia, va dir que Camps tenia “tota la confiança del club”, i afegia: “I amb la meva entrada, també de la direcció esportiva”, una posició que no hauria de canviar per un sol resultat però que seria insostenible si la visita del Granada, l’únic equip de l’actual ACB amb qui el Girona encara no ha perdut perquè juntament amb el Casademont –81-74 el dia de Reis– i el Fuenlabrada –descendit el curs passat– no van poder superar els d’Aíto la temporada passada; s’acaba amb la vuitena derrota consecutiva. El 91-102 l’1 d’octubre confirmava el Girona com l’equip revelació una setmana abans de rebre el Madrid amb el lideratge en joc (tots dos duien 3-0). Els de Pablo Pin tenen una victòria menys que el Girona, com l’Obradoiro –a Fontajau el 3 de març en el següent partit a casa en l’ACB–. L’Andorra, l’últim equip a qui van guanyar els vermells (107-104) i a qui visiten el 10 de febrer, i el Bilbao, també tenen set triomfs. “Érem conscients que havíem de treballar en revertir-la”, afirmava Stefi Batlle sobre la situació del club –l’objectiu del qual aquest curs és estabilitzar-lo en la categoria– en la presentació d’Escosa.

Recuperar Sergi Martínez i Juani Marcos, dues peces cabdals per a Salva Camps, amb lesions tendinosa i muscular, respectivament, en els dos darrers partits a casa, representaria un pas de gegant. El rubinenc es va fer mal al braç dret en el 85-93 amb el Baskonia i l’argentí va notar una punxada a l’abductor contra el Palència (84-86), a l’inici de la segona meitat i quan havia meravellat en la primera.

2
rivals
queden en la classificació per sota del Girona amb qui encara no han jugat aquest mes.
2
baixes
per lesió de peces cabdals per a la plantilla té Salva Camps: Sergi Martínez i Juani Marcos.
11
punts
d’avantatge gironí a Granada (91-102). Amb la derrota a Lugo, l’‘average’ ja és del Breogán.
1
canvi
en l’estructura esportiva va fer el club la setmana passada: el relleu d’Escosa per Plà i Comas.

Més de 90, encaixats sis vegades

“Quan anàvem 7-5, un dels punts forts era la defensa, i aquí podria ser un punt per millorar”, va dir Jesús Escosa dijous sobre la dinàmica de l’equip, que abans-d’ahir encaixava la quarta anotació més alta (93-75) igualant els punts rebuts a Fontajau contra el Baskonia (85-93). El primer cop en 19 jornades que el Girona, el que més punts rep en l’ACB empatat amb el Joventut i el Palència (1.649) n’encaixava més de 90 va ser a Granada (91-102) i, de fet, superar el centenar en tres partits seguits va forçar l’inici de la crisi de resultats, des del 115-78 al Palau Blaugrana. L’última victòria va ser en la pròrroga amb el MoraBanc (107-104), i el 9 de desembre el Baxi Manresa obria la ratxa negativa, encara sense fi, amb el 101-87 al Nou Congost.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)