ACB

Un diumenge qualsevol

El Girona gira full a la mala ratxa de resultats i s’allunya de la zona perillosa en el debut de Fotis Katsikaris a Fontajau, on és rebut com un messies i acomiadat com un heroi

Girona 80 Granada 61

BÀSQUET GIRONA:Iroegbu (8), Pons (15), Marcos (6), Susinskas (3), Sorolla –cinc inicial–; Fjellerup (3), Vila (10), Colom (13), Ivey (3), Golomán (6), Martínez (7) i Djordjevic (6). 17/38 de 2, 10/27 triples (2 Pons, Vila i Colom i 1 Susinskas, Fjellerup, Vila i Ivey), 16/20 tirs lliures, 44 rebots (10 Golomán), 16 assistències (6 Colom) i 87 de valoració (21 Pons).COVIRAN GRANADA:Felicio (9), Cheatham (4), Costa (4), Tomàs (2), Thomasson (13) –cinc inicial–; Dime, Rousselle (5), Martínez (7), Díaz (2), Iriarte i Kramer (15). 15/30 de 2, 7/31 triples (3 Kramer i 1 Costa, Thomasson, Rousselle i Martínez), 10/14 tirs lliures, 32 rebots (6 Costa), 10 assistències (4 Thomasson) i 54 de valoració (13 Krammer).PARCIALS:17-15, 19-17 (36-32), 26-9 (62-41) i 18-20 (80-61).

La pitjor ratxa del Girona en l’ACB ja és història, com la primera experiència de Salva Camps al capdavant d’una banqueta de la lliga, amb un adeu precipitat per les set derrotes seguides, especialment doloroses les dues últimes, a casa contra el cuer desaprofitant un 74-62 a 6:53 i amb un 0-12 final i de 18 a la pista del penúltim. Rebut com un messies pels més de 5.000 fidels de Fontajau, Fotis Katsikaris fa bo el “cop de volant” de Marc Gasol, que aquesta setmana ha de dir si torna a la pista –ahir hi era al costat, perquè la llotja la presidien membres d’entitats solidàries sense ànim de lucre–, i va ser acomiadat com un heroi per la seva nova afició, que va veure un equip amb cara i ulls, que juga més obert en estàtic i més intensament al darrere, i que va ser capaç de sobreposar-se a un inici desastrós –4-13 amb una sola cistella, l’empat a 2 de Pons– deixant el partit resolt en el tercer quart: 62-41, triples de Vila, Colom i Fjellerup.

Marcos a l’inicial i Martínez –el que juga més (23:44) després d’Yves i Ike (24:04)– van reaparèixer, Davis va ser el descartat i l’altre nord-americà, Ivey, va sortir a 2:03 pel rubinenc havent jugat només 2:07 en el primer quart. L’últim fitxatge encara va tenir temps d’anotar des de 6,75 m, des d’on ho farien 7 dels 10 jugadors locals que ho intentaven.

Dues accions d’Iroegbu quan havia tornat a la pista, Golomán d’ofensiu i un triple de Sergi d’una cantonada i d’Èric de l’altra van donar la iniciativa als vermells, que van lligar un 13-2 al final del primer quart. L’inici del segon el van capitalitzar Djordjevic (6 punts) i Fjellerup, inèdits fins llavors. Pons a 4:07 des del mateix lloc que Vila abans, Susinskas trepitjant i Quino també de tres van ampliar l’avantatge, reduït pel 2-10 visitant amb Costa de tres, Felicio amb addicional i Thomasson amb suspensió sobre la botzina (35-32), en la celebració de la qual va ser castigat amb tècnica. El 10-0 a l’inici del tercer quart amb triple de Pons –a passada màgica de Marcos– i dues cistelles de Martínez va deixar sense arguments els visitants, amb Tomàs expulsat a 4:39 i que només trobarien Kramer a l’inici de l’últim, amb 11 punts (3 triples).

7
jugadors
vermells dels 10 que ho intenten anoten de tres (10/27). Vila no falla i sí Iroegbu (0/3), Golomán (0/2) i Marcos (0/1).
0
segons
de l’últim quart en els dos darrers partits a casa s’havia perdut Corey Davis, el descartat juntament amb Pau Sala.
100
partits
amb el Girona d’Èric Vila en la seva tercera temporada en el club i 100 de Sergi Martínez en l’ACB (83 amb el Barça).
Està molt bé tornar al camí de la victòria, ens queda molt per millorar. El canvi ha anat bé, ha procurat donar-nos confiança i no confondre’ns
Yves Pons
0
derrotes
en quatre partits del conjunt gironí amb el Granada en l’ACB: 91-102 l’1 d’octubre i, el curs passat, 78-92 i 88-73.
[100] És un privilegi i n’estic orgullós. Vull agrair la confiança i seguir treballant per representar la gent de Girona, que és molt important
Èric Vila
Tot i el poc temps, l’entrenador ens ha fet seguir endavant encara que falléssim, centrar-nos en la defensa i atacar tan bé com poguéssim
Ike Iroegbu

Katsikaris: “El més important és saber reaccionar”

“Tots esperàvem aquest partit: jo, que feia tres dies que hi era, l’equip i l’afició”, va dir Fotis Katsikaris sobre la seva estrena, que no va començar gaire bé per “un inici amb molts dubtes i sense determinació” que reflectia la mala dinàmica. “Evitar els errors fàcils. Som l’equip que perd més pilotes de la lliga. I el rebot defensiu, que ens estaven fent mal”, van ser els punts de partida d’una reacció que va arribar en un tercer quart que va deixar el grec, que a partir de demà vol introduir el seu segell, “molt content” per l’entrega de tots els jugadors al parquet. “Era una decisió tècnica i Maxi ha fet una molt bona feina traient Thomasson”, va argumentar sobre Davies. I del seu llibre d’estil, una pinzellada: “En la vida i en el bàsquet, que tot va molt ràpid, next play. No pensar en el passat i mirar endavant, la següent jugada i no el proper mes.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)