Eurocopa

El partit de l’any a Fontajau

Eurocopa. El coliseu gironí estarà ple de gom a gom per esperonar l’Spar Girona contra el potent Galatasaray en el partit d’anada dels quarts de final, l’enfrontament fins ara més transcendent del curs

El partit de més transcendència dels que ha jugat aquest curs l’Spar Girona es disputa avui a Fontajau en l’anada dels quarts de l’Eurocopa contra el potent Galatasaray. L’Uni, amb aspiracions d’arribar lluny en una competició en què el 2019 va tocar sostre jugant les semifinals, té garantit el màxim suport de l’afició, que omplirà Fontajau de gom a gom en un moment delicat després de la derrota contra el Casademont Saragossa. Ahir al matí el club va anunciar amb orgull el sold out. El primer pas ja està fet. “Espero que la gent surti contenta i, si puc demanar una cosa, que doni suport a l’equip en aquells moments en què ho pot necessitar per superar plegats els moments de dificultat que segur que hi haurà”, assenyalava ahir el tècnic, Roberto Íñiguez, que remarcava, més enllà d’aspectes tàctics i tècnics, la duresa mental que hauran d’exhibir per resoldre a favor seu el compromís.

L’objectiu és guanyar el partit per afrontar la tornada dijous de la setmana vinent a la pista turca amb possibilitats. Un repte d’altura davant del quart classificat de la seva lliga (16-8). Els altres tres encreuaments de quarts són: Besiktas-BLMA, eliminatòria de la qual sortirà el rival de l’Uni-Galatasaray. Per la part de baix del quadre es jugarà el duel entre el London Lions –botxí del Gernika– i el Melikgazi Kayseri, i el Reyer Venècia-TTT Riga.

L’Eurocopa ha estat fins ara un hàbitat prou plàcid per a l’Uni, també per al Galatasaray, tot i que en l’eliminatòria de vuitens va perdre a casa la tornada contra el Gorzów polonès –rival de l’Uni en la fase de grups– per 85-91. El matís és que en l’anada havia encarrilat l’eliminatòria per 73-87. En els setzens, no va passar d’un 90-90 contra el Zaglebie Sosnowiec polonès però el va apallissar en la tornada (91-65). L’Spar Girona va resoldre amb molta solvència els vuitens contra el Cadí la Seu (52-68 i 68-39) i tampoc no va patir en els setzens contra el Szekszárd hongarès (77-89 i 63-51). En la fase de grups tots dos conjunts van resoldre els partits amb un 6-0. L’equip turc es va fer seu el precedent europeu contra l’Uni l’any 2018 en una eliminatòria de l’Eurocopa resolta a favor del conjunt turc amb un triomf a Girona (67-72) quan l’Spar havia vençut a fora (62-65).

Íñiguez no va amagar ahir en roda de premsa el desencís que va provocar la darrera desfeta en la lliga: “La derrota contra Saragossa va ser un cop per al grup i per al cos tècnic, ens ha costat una mica recuperar-nos. Pensàvem que estàvem capacitats per jugar més minuts seguits a un bon nivell, no només 23 com vam fer, en els quals vam fer coses bé que també hem de tenir en compte, i que teníem més duresa mental i me’n sento responsable. M’emprenya veure que no estem on hauríem d’estar. Esperem que això ens serveixi per fer-ho millor contra el Galatasaray, un partit molt important.” L’equip es va ennuegar amb la zona 2-3 aragonesa, aspecte en què ha insistit el tècnic: “Ho hem tractat però sense obsessions. També és una qüestió de confiança. No diré qui, però un tècnic em va trucar per dir-me que havíem fet un clínic d’atacar la zona que durant els 40 minuts ens va fer Lugo. I contra el Casademont no ho vam saber fer. La confiança hi té molt a veure.”

El tècnic sap, amb detall, el pa que s’hi dona: “Conec bé l’equip turc de l’últim any que vaig estar allí. Són un grup de jugadores amb molt de talent amb un cinc inicial, que crec que és el que trauran, format per Vanloo, Abdelkader, Hines-Allen, Smith, nord-americana que per ells és turca, i McCowan. A partir d’allí, tenen una rotació amb Herbert, Hartley i Yildizhan i no crec que es moguin molt més d’aquestes vuit jugadores, que són molt bones.” En el pla col·lectiu, té clar el model de joc rival: “No és un equip gaire tàctic però anota amb facilitat a partir del talent individual. Et porta al límit i ja he dit a l’equip que les coses bàsiques del joc les hem de fer molt bé. Transició defensiva, rebot, pal baix amb les tres americanes, els duels d’un contra un... Si hem de córrer o hem d’esprintar perquè tinguin problemes en el balanç defensiu. Com hem d’atacar quan ens col·lapsin, perquè són molt grans i haurem de treure la pilota a fora. Tot ho hem de fer millor que mai. I també tenir una gran duresa mental quan ens facin tres cistelles seguides.”

LA PRÈVIA

Estic convençut que les eliminarem però jugant molt bé. Hem de saber contra qui juguem i tenir duresa mental
Tenen tres americanes i jugadores en la rotació que serien titulars en qualsevol equip d’Eurocopa o d’Eurolliga
No és un equip gaire tàctic però anota amb facilitat a partir del talent individual. Et porta al límit. Hem de fer bé les coses bàsiques
Roberto Íñiguez
Patrocini

Un milió d’euros a Teaira McCowan

Íñiguez va contextualitzar la importància de l’Eurocopa per al Galatasaray, un club amb recursos econòmics que, pel que sembla, no s’està de res: “Han pagat un milió d’euros a McCowan. Per ells l’Eurocopa és fonamental. Tenen tres americanes, la millor base belga i jugadores en la rotació que serien titulars en qualsevol equip d’Eurocopa o Eurolliga. Hem de tenir clar contra qui juguem. Estic convençut al cent per cent que les eliminarem però ho hem de fer molt bé.”

L’equip turc, campió d’Europa el 2014

El Galatasaray és un equip amb una àmplia tradició continental. No en va, en el seu currículum europeu hi figuren dos títols en l’Eurocopa (2009 i 2018) i un títol, el més eloqüent de la seva història, en la lliga europea del 2014, quan tenia a les seves files les jugadores de la selecció espanyola Alba Torrens i Sancho Lyttle. Un títol conquerit contra el Fenerbahçe, dirigit, precisament, per l’actual tècnic de l’Spar Girona, Roberto Íñiguez, en una final de la màxima passió turca (58-69).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)